Casa&gradina

Apelezi la un magazin pesticide si fertilizanti atunci cand iti doresti culturi sanatoase

magazin pesticide si fertilizanti

Daca esti agricultor sau cunosti persoane care se ocupa cu diverse culturi, probabil deja stii ca fara ajutor de la un magazin pesticide si fertilizanti e tot mai greu sa ai culturi sanatoase. Pur si simplu nu mai functioneaza agricultura pe metodele clasice, pentru ca daunatorii s-au adaptat constant la solutiile folosite impotriva lor, iar buruienile care efectiv sufoca o cultura par tot mai puternice.

Cum am ajuns la concluzia ca fara cumparaturi dintr-un magazin pesticide si fertilizanti nu am sorti de izbanda

Ultimii ani mi-au pus la grea incercare rabdarea, pentru ca tot mai multi daunatori mi-au distrus mica gradina cu legume. In 2020 a fost apogeul: din 5 randuri cu rosii nu am reusit sa mananc nici macar o rosie! Si nu pentru ca nu ar fi crescut sau nu ar fi fost ingrijite, ci pentru ca toate gogonelele au fost devorate fie de mana, fie de un vierme verde si nici macar o rosie nu a ajuns la maturitate. Atunci am decis ca fie iau masuri, fie renunt la gradina cu legume si plantez altceva. As fi luat toate produsele din oferta Black Friday la Hectarul, numai sa scap de creaturile acelea!

Cum timpul nu e foarte prietenos si de prin 2016 sunt tot mai prinsa cu scoli, examene si grade, am decis ca infiintez o mica livada in locul respectiv. Zis si facut, dar surpriza: si aici sunt daunatori, iar de buruieni oricum nu am scapat…

magazin pesticide si fertilizanti

Asa ca singura gradina de legume a ramas la unul dintre fratii mei, care detine o suprafata mai generoasa de teren. Dar rapid a ajuns si el la aceeasi concluzie: doar legumele din solar au mai multe sanse, cele din gradina, fara ajutor de la un  magazin pesticide si fertilizanti nu vor ajunge sa dea rod nicicum.

Ce poti cumpara dintr-un magazin pesticide si fertilizanti pentru culturile tale?

Ai avut vreodata curiozitatea sa rasfoiesti oferta unui magazin pesticide si fertilizanti? Eu am ramas uimita de cate tipuri de produse intra doar in categoria Pesticide! Practic, poti achizitiona produse care sa te ajute sa scapi de buruieni sau de diferiti daunatori, inca de la stadiul de samanta al plantei care urmeaza a fi cultivata. Iata cateva solutii la care poti apela cu incredere:

  • Erbicide – Expresia Iarba rea nu piere usor nu a avut niciodata un sens mai practic ca in agricultura. Nevoite sa se adapteze pentru a-si asigura continuitatea pe Pamant, buruienile au devenit tot mai rezistente de la an la an. Fara erbicide nu prea reusesti sa le tii sub control si risti sa iti vezi culturile sufocate de buruieni. Cata vreme folosim produse de calitate, testate inainte de a fi lansate pe piata si respectand intocmai instructiunile, culturile noastre vor fi in siguranta. Nu si buruienile!
  • Insecticidele – ne vor ajuta sa diminuam pagubele produse de diferiti daunatori a caror inmultire va fi impiedicata.
  • Fungicidele – impiedica raspandirea unor fungi care pot provoca o serie de boli la plante.
  • Fertilizantii si biostimulatorii sunt produse care ajuta la fertilizarea solului si implicit la hranirea plantelor. Uneori solul este sarac in elemente esentiale in dezvoltarea plantei, situatie in care se recomanda sa intervenim daca ne dorim o recolta bogata.

Daca doresti si tu sa iti ajuti gradina si intentionezi ca in anul care vine sa fii pregatit, nu rata reducerile de pana la 70% de Black Friday la Hectarul, un magazin pesticide si fertilizanti de calitate! Nu risca sa muncesti in zadar!

Leave a Reply