Diverse

Mai bine ajut un strain

Fac ce fac si iar ma apuca gandurile. Nu-s negre, nu va ingrijorati! Doar ca atunci cand ai mai mult timp ca de obicei, ai timp si de meditatii.

O sa ziceti: ce o mai framanta pe-a lu’ Naghi? Ce sa o framante, neste concluzii.

Era o vorba cu facerea de bine… Ma, al naibii de adevarata e! Ma gandeam asa, la tot ce am facut si la cat am ajutat eu in astia 31 de ani ai mei. Nu ma intelegeti gresit, as lua-o de la capat, ca asta sunt. Dar ma gandeam cum s-au comportat cunoscutii si cei foarte apropiati fata de niste straini pe care i-am ajutat. Hmmm, nu da bine!

Adica depinde cum privesti problema. Atunci cand ajuti un apropiat, inevitabil ai niste pretentii. Nu sa iti dea daca ii dai, ca asta e troc, nu ajutor, dar macar nitel respect si un multumesc, nu? Eeei, dragii mei, ce frumos ar fi daca s-ar intampla mereu asa.

Eu sunt cam patit-o si mi-am furat-o, cum se spune, de cateva ori. Probabil ca toti oamenii cu care intru in contact ma citesc ca nu prea pot fi rea si atunci ce isi spun ei: de ce sa nu?

Prefer sa ajut un strain pe care poate nu il mai vad niciodata in viata mea decat sa mai ajut un cunoscut. Pentru ca sunt momente in care meriti respect si ai merita sa fii la masa cuiva sa te omeneasca asa cuĀ  un pahar de apa. Pentru ca ai fost om de atatea ori cu el. Dar in schimb la masa lui stau altii. Si tu te intrebi: de ce sa mai ajut?

Ia spuneti-mi: ati trecut si voi prin experiente asemanatoare?

7 Comments

 1. Sunt patita si eu. Dar de acum parca m-am obisnuit šŸ™‚

  • Comment by post author

   Ana Naghi

   Oare te obisnuiesti vreodata cu dezamagirile? Doar treci mai usor peste ele, cred eu.

   • Vreau sa spun ca parca simt ce va urma inainte de a face bine. Sunt unele persoane care apeleaza la tine doar cand au nevoie in rest se fac ca nu te cunosc,zici „gata,m-am invatat mine” dar parca inima nu te lasa si iar ajuti… šŸ˜€
    Clar ca nu te poti obisnui,te doare dar ce poti sa faci…. eu zic in gandul meu „iar mi-am tras teapa” Parca nu-ti vine a crede ca acea persoana care ai ajutato acum iti intoarce spatele..

 2. Nu pot sa zic ca am patit-o des, poate stiu sa imi aleg oamenii pe care ii ajut sau poate stiu sa zic „nu” cand trebuie. In orice caz atunci cand am primit ajutor, am stiut cum sa fiu recunoscatoare. Ideea este ca ajuti pe cineva pentru a primi la randul tau, nu conteaza ca acela nu-ti multumeste, gestul tau va fi rasplatit oricum la un moment dat.

 3. cristina dovan

  dar toti am trecut prin asta,indiferent ce fel de ajutor oferi unui cunoscut nu mai primesti nici cel putin respect inapoi,e mai frumos sa ajuti necunoscutii pt ca nu ii mai vezi si nu te mai enervezi din cauza comportamentului lor,asta e viata

Leave a Reply