Diverse

Maria si multifunctionala

Pe inserate, Ion venea fluierand de la coasa, cum face de obicei, cu tigara-n gura si palaria intr-o parte. Intra in batatura, nici vorba de Maria lui… Gainile lesinate de sete, vaca la fel. „Lucru necurat” isi zise in sinea lui Ion. „Ce-o fi facut muierea asta o zi intreaga acasa? Ca gainile astea daca mai intarziam putin mureau cu gatlejele uscate”
-Marie, ia vino-ncoa! striga Ion
Pace tie, zbieratorule, ca Maria ori ii surda, ori nu-i acasa.
Lasa omu’ coasa si intra-n casa. Cand, ce sa vezi? Maria cu parul zburlit in fata unei dracovenii, se uita ca vitelu’ la poarta noua.
-Marie, ce-ai, fa? Te-a lovit nebuneala? Ce-i cu fata asta la tine, a inviat mama mare?
Liniste deplina.

-Marie!
-Aoleu, ce zbieri asa, omule? Ce, sunt surda? 
-Fai, Marie, ce facusi tu azi? Ca uite orataniile-s lesinate-n batatura, am strigat de cateva ori la tine… Si ce Doamne iarta-ma e dihania asta la care te uiti?
-Nimic nu stii, decat coasa si lopata… E o multifunctionala in promotie, Ioane, am luat-o ieftin. Curata afacere! E desteapta rau!


-Mai desteapta ca tine sigur e, Marie! Da’ , ia zi, ce face dracovenia?
-Scoate pe hartie ce scrii pe calculator, poti sa trimiti si fax la aia cu subventiile tale pentru agricultura, nu tre’ sa mai dai bani la a lu’ Popeasca. Ce, numai ea sa aiba?
-Pai bine fai muiere, la ce ne trebuie noua asa ceva? Io-s pe camp cat ii ziua de mare, ce sa fac cu ea? Face mancare pentru cand vin cu burta lipita de spinare? Da apa si mancare la gaini, vaci si porci?
-Numa’ la mancare ti-e gandul. Eu m-am modernizat, Ioane, toata lumea buna are o multifunctionala in casa. Am gasit-o pe magazinul Azerty, sa vezi oferte, Ioane! Ramai prost,nu alta!Adica, stai asa, tu nu trebuie sa te uiti, esti destul!
-Ce zici, fa? Si ce sa facem noi cu teancuri de hartie? Le mancam si mai dam si la vecini? Of, Doamne, cand pisica nu-i acasa, soarecii cumpara multi… cum i-o zice.
-Mai, Ioane, da’ cum ma uitam eu asa am vazut niste promotii Canon si am zis sa profit. Numai Popeasca si la primarie mai avea asa ceva, iti dai seama ca mor dusmanii?
-Pai,nevasta… Asta merge cu hartie, nu? Asta nu inseamna ca tai pomi sa mearga dracovenia? Parca ziceai ca esti ecologista! Nu se cam da capatana-n-capatana astea doua? N-ai plantat un corcodus in viata ta, da’ ti-ai luat magaoaie!
-Mai, Ioane, sa nu-ti fie de deochi! Da’ nu esti prost deloc, stii ca iti merge bibilica? Ai si tu o data-n viata dreptate. Uite, ca sa impac si capra si varza, scot la ea doar felicitari de Craciun ca sa nu rugineasca degeaba, da’ nici pomi sa nu mai tai, e bine asa? Ca, zau asa, e frumoasa rau, mi-e drag de ea!

              Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2012

1 Comment

  1. ghelbere elena

    Si multifunctionala mea tot de la oferta am luat-o.

Leave a Reply