Diverse

Mărţişorul potrivit

 Cu paşi siguri ne îndreptăm spre sfârşitul iernii. Nu ştiu voi ce spuneţi, dar eu sunt pregătiă să întâmpin primăvara, o aştept cu braţele deschise! Abia aştept 1 Martie cu mărţişoarele, soarele şi bucuria pe care le aduce!Şi nu uităm nici ziua de 8 Martie, care la mine în familie aduce mai multe motive de bucurie: ziua femeii, dar şi ziua de naştere a tatălui meu.

Mărţişorul simbolizează primăvara, reînvierea naturii, un nou început. Şi – ca orice început- el este sărbătorit cu multă bucurie de oameni. Conform tradiţiei, în vremuri străvechi, Soarele s-a întrupat în fecior şi a coborât la horă într-un sat, de unde a fost răpit de un zmeu. Fără soare, nimic nu a mai fost la fel, spre tristeţea tuturor…Într-o bună zi, un tânăr voinic s-a încumetat să plece pentru a elibera Soarele, aventura lui durând trei anotimpuri: vara, toamna şi iarna. În cele din urmă găseşte castelul zmeului, se luptă cu acesta, îl înfrânge şi eliberează Soarele. Dar nu se poate bucura de victorie, fiind rănit în luptă… Sângele lui se scurse în zăpada, iar pe măsură ce aceasta se topea, răsăreau ghioceii- vestitorii primăverii. Şi de atunci, tinerii împletesc şnurul Mărţişorului din cei doi ciucuri: roşu– simbolizând sângele voinicului care a eliberat Soarele şi alb– simbolul purităţii şi gingăşiei ghiocelului, prima floare a primăverii.

Aşa că- an de an- oamenii se bucură de primăvară şi de revenirea la viaţă a naturii dăruind celor dragi mărţişoare. În special fetele, femeile şi copiii primesc mărţişoare. Ce noroc pe noi!

Anul acesta mi-aş dori să dăruiesc mărţişoare deosebite celor dragi, aşa că am studiat cu mare entuziasm oferta SilverZone.ro pentru a găsi ceea ce îmi doresc.

Mamei i-aş oferi un pandantiv care să simbolizeze cât mai bine primăvara, doar că este atât de greu să alegi un model din cele câteva sute disponibile! Am nevoie de puţin ajutor din partea voastră, voi pe care l-aţi alege?

Trifoiul aduce noroc, copacul îmi trezeşte cele mai frumoase amintiri, abia aştept zumzetul albinelor bucurându-se de pomii în floare pe care eu insămi îi ador,, iar gărgăriţa înseamnă trezirea la viaţă, că doar asta simbolizează mărţişorul, nu? Oricum, aş avea rugămintea să aruncaţi o privire peste modelele de pandantive din argint şi să îmi daţi un sfat. Prietenul la nevoie se cunoaşte!

Surioara mea dragă s-ar bucura să primească o pereche de cercei! La anotimp nou, o pereche nouă de cercei, cum spunea zilele trecute o prietenă. Deşi- dacă eşti o împătimită a bijuteriilor, ca sora mea- aş crede că în fiecare zi e un nou anotimp… Credeţi că îmi este mai uşor să aleg cerceii potriviţi pentru sora mea decât pandantivul pentru mama?! Nici gând! Dacă erau vreo 700 de modele din pandantive, imaginaţi-vă ce muncă uşoară să aleg o pereche din cele 1200 de modele de cercei din argint disponibile. Nu ştiu de ce, dar cred că trebuia să fac asta imediat după Mărţişorul de anul trecut ca să am timp…
Sunt convinsă că sora mea şi-ar dori să le primească pe toate 4, dar…

Şi fiindcă tradiţia spune să dăruim şi copiilor noştri mărţişoare, am căutat şi pentru Ema ceva pe SilverZone.ro, se putea?! Am găsit lucruri interesante, de pus la băţărică. Iată un model, ce spuneţi, vă place?

Indiferent ce mărţişor veţi primi sau dărui, eu vă doresc o primăvară frumoasă, cu mult soare şi bucurie!

11 Comments

 1. Frumoase foc! Ai gusturi excelente!

 2. Paun Loredana

  Ador primavara si culmea sunt nascuta primavara ! Totul renaste , de la frunze si iarba pana la pasari si oameni ! Ne dezmortim de frigul iernii si ne revenim , cu pasi mai lenti sau mai usori …tiptil , ne facem loc pentru o noua etapa a vietii ! Ador martisoarele , mai ales cele de sus postate . Imi place de Ana si felul ei de a prezenta pe blog diverse teme !

 3. o primavara frumoasasa avem cu totii .superbe aceste bijuteri .

 4. Ana Naghi

  O primavara frumoasa, Nicoleta!

 5. Ana Naghi

  Si mie imi place mult primavara! Fiecare anotimp are partile lui frumoase, dar primavara cred ca este cel mai asteptat!

 6. Ana Naghi

  Multumesc, Bianca!

 7. Ana Naghi

  Multumesc pentru nominalizare! Sper sa pot onora cat mai curand!

 8. supere bijuteriile alese de tine ,asa este cunosc si eu acest siet si sunt foarte multe bijuterii frumoase ,deci greu de ales,dar nu imposibil♥

 9. Dintre pandantive imi plac gargarita, la cercei nu stiu ce sa iti spun 😛 , iar martisorul pentru Ema superb. O primavara frumoasa si la multi ani tatalui tau :*

 10. Dvornic Elke

  Sa ai o primavara frumoasa si sa fie inceput unor noi realizari.

Leave a Reply