Diverse

Moduri inedite pentru care puteti folosi spirtul

Spirtul are multe utilizari la indemana in casa, inclusiv ca dezinfectant, de curatare si de indepartare a petelor. Numeroasele utilizari inovatoare pentru alcoolul sanitar va pot economisi bani si va pot face viata mult mai usoara.

Infrumusetare si sanatate

Cel mai bun mod de a curata periile de machiaj. Modul cel mai recomandat de a curata periile si instrumentele de machiaj este prin inmuierea lor in spirt timp de 30 de minute si lasandu-le sa se usuce. Faceti acest lucru in fiecare luna pentru a tine germenii departe si periile dvs. in stare excelenta.

Un remediu pentru racelile usoare. Racelile usoare sunt destul de comune, asa ca nu este nevoie sa va sperie. Pentru a ajuta la vindecarea lor rapida, o frectie cu spirt va poate ajuta sa reveniti in forma.

Remediati un eyeshadow, un blusher sau un bronzer. Pulverizati sectiunile rupte de machiaj cu alcoolul si impingeti usor piesele rupte. Lasati-le asa timp de cateva ore si vor fi la fel de bune ca la inceput.

Indepartati lacurile de unghii. Ati ramas fara solutia indepartarii lacurilor de unghii? Nicio problema – spirtul este un inlocuitor excelent. Va fi nevoie de multe frecari, dar acesta isi va face treaba.

Faceti-va propriul dezinfectant de mana. Magazinele au ramas fara dezinfectant de mana? Nu intrati in panica, puteti sa va faceti usor produsul de igienizare pentru maini acasa. Nu trebuie decat sa combinati alcoolul sanitar (cu cat este mai mare procentul cu atat mai bine) si ceva gel de aloe vera. Amestecati impreuna 2 parti frecand alcoolul cu o parte gel de aloe vera. Daca alcoolul dvs. de frecare este sub 70% alcool, va trebui sa cresteti raportul dintre alcool si gelul de aloe vera pentru ca acesta sa fie eficient in uciderea bacteriilor. Daca doriti, puteti adauga cateva picaturi din uleiul esential preferat, pentru a da un parfum de produse igienizatoare. Dupa ce ati amestecat ingredientele, transferati dezinfectantul de mana DIY intr-o sticla curata.

Utilizari diverse in jurul casei

Indepartati capusele animalelor. Puneti o cantitate mica de spirt chirurgical pe capusa cainelui dvs., deoarece capusele mirosul si gustul spirtului, ele se vor desprinde cu usurinta, facandu-ti mult mai simpla treaba. Prindeti craterul cat mai aproape de piele si trageti-l apoi turnati din nou spirt pentru a dezinfecta rana.

Scapati de insectele fructelor. Nu lasati mustele fructelor sa-ti strice distractia la soare. Amestecati parti egale de alcool sanitar si apa intr-o sticla de pulverizare si pulverizati-le. Odata ce ati facut asta, insectele vor inceta sa mai vina in jurul fructelor dvs.

Indepartati rapid inghetul de la geamurile masinii Parbrizuri inghetate? Spiritul chirurgical va ajuta sa actionati intr-un timp cat mai scurt. Turnati ceva spirt intr-o mini sticla spray si pulverizati ferestrele. Ajuta la dizolvarea inghetului, asa ca ar trebui sa-l puteti indeparta doar cu o stergere rapida cu lamele stergatoarelor.

Puteti scapa de petele de pe covoare. Optati pentru alegerea spirtului pentru a curata covorul. Functioneaza mai bine decat orice alte solutii concepute pentru acest lucru.

Leave a Reply