Evenimente

Muzica si surprize – spectacol caritabil

In data de 12 noiembrie 2014, cu începere de la ora 17.00, Teatrul „Regina Maria” găzduiește spectacolul extraordinar pe care marea soprană Felicia Filip îl susține alături de Opera Comică pentru Copii din Bucureşti.
Sprijinirea proiectului „Școala de dimineață”

Evenimentul, intitulat „Muzică și surprize„, este de factură caritabilă și are menirea de a sprijini Asociația S.O.S. Autism Bihor. Toate fondurile rezultate în urma acestei seri vor fi donate asociaţiei spre continuarea terapiilor și a proiectului „Școala de dimineață” de către copiii cu autism din Asociația S.O.S. Autism Bihor.

afis sos


Mai mult, în seara spectacolului, în foaierul teatrului, cei prezenți vor putea admira, în cadrul unei expoziții cu vânzare, obiecte decorative confecționate de copiii și tinerii cu autism, pe parcursul orelor de terapie ocupațională.


Acest spectacol este organizat de către Asociația S.O.S. Autism Bihor, cu sprijinul incontestabil al sopranei Felicia Filip, dar și al sponsorilor.


Companie unică în peisajul artistic românesc, prima instituție muzicală de acest gen din România, Opera Comică pentru Copii din Bucureşti (OCC) se adresează în primul rând copiilor prin evenimente special adaptate pentru ei, dar şi publicului de toate vârstele, prin producţii ce îmbină armonios opera, baletul, dansul modern, muzica si teatrul de calitate. Marea soprană FELICIA FILIP care este la conducerea acestei instituții își arată încă o dată iubirea față de frumos și dăruirea față de semeni hotărând să susțină cu priceperea și profesionalismul său activitățile asociației noastre oferind acest spectacol de caritate. Cu o frumoasă vârstă între copilărie şi adolescenţă – 11 ani de la instituţionalizare, respectiv 15 ani de la fondare, Opera Comică pentru Copii este un adevărat ambasador al României pe mai multe continente, obținând 20 de premii internaţionale, în cadrul unor turnee de amploare organizate în ţări ca Austria, Germania, Croaţia, Israel, Spania, Franţa, Canada, SUA, India, Tunisia, Egipt ş.a. La acestea se adaugă 30 de premii naţionale şi aproximativ 200 de reprezentaţii anual, OCC având un repertoriu de 60 de titluri care promovează creaţii foarte cunoscute de operă, balet, muzical, dar şi lucrări originale ale unor tineri compozitori români. Peste 60.000 de copii aplaudă în fiecare an, producţiile Operei Comice pentru Copii.


Asociația S.O.S. Autism – Bihor (A.S.A.B.), cu sediul în strada Mareșal Averescu – 7, Oradea, este o organizație apolitică, nonguvernamentală înființată în martie 2007 de către un grup de 14 părinți de copii cu autism și alte tulburări pervazive de dezvoltare. În Asociație, în prezent, sunt înscrise peste 50 de familii, părinți ai unor copii cu autism. Serviciile noastre sunt construite din dorința recuperării, reabilitării și creșterii calității vieții persoanelor cu autism.


Ne bucurăm că avem ocazia de a găzdui pentru prima dată în Oradea Opera Comică pentru Copii din Bucureşti și ne dorim ca acest spectacol să fie unul de marcă, cu impact puternic asupra orădenilor, atât din această perspectivă cât și pentru a mediatiza tulburarea de spectru autist și totodată nevoile persoanelor cu autism.


Ne dorim ca acest eveniment să fie o bucurie atât pentru noi, dar și pentru publicul orădean.


„Ne bucurăm că avem ocazia de a găzdui pentru prima dată în Oradea Opera Comică pentru Copii din Bucureşti și ne dorim ca acest spectacol să fie unul de marcă, cu impact puternic asupra orădenilor, atât din această perspectivă, cât și pentru a mediatiza tulburarea de spectru autist și totodată nevoile persoanelor cu autism. Ne dorim ca acest eveniment să fie o bucurie atât pentru noi, dar și pentru publicul orădean”, spun reprezentanţii SOS Autism Bihor.

Biletele se pot achiziţiona de la SOS Autism Bihor, contact Simona Zlibuţ, telefon 0742/52.94.53.

Preţurile sunt între 40 lei şi 60 de lei, în funcţie de locul ales.

1 Comment

  1. Mioara Hus

    Suntem onorati s-o primim pe doamna Feicia Filip in orasul nostru, mai ales ca a inteles de ce avem nevoie de un astfel de spectacol. Marea artista e o femeie plina de sensibilitate, generozitate si simplitate. A dorit sa ajute si sa sprijine copiii si tinerii din Asociatia S.O.S Autism Bihor, stiind cata nevoie au de terapiile specifice, care sunt costisitoare si pe care, de cele mai multe ori, le suporta parintii. Speram sa fie sala plina de spectatori si sa ne bucuram impreuna de un spectacol inedit! Copiii, tinerii si parintii acestora merita acest efort!
    Avem si emotii, desigur, mai ales ca fetita noastra va deschide spectacolul cu o prezentare in versuri, o scurta introducere a marii soprane si a Operei Comice pt. Copii din Bucuresti.
    Speram sa fie un succes, care sa incununeze munca si toate eforturile depuse de cei din conducerea asociatiei, de toti parintii implicati, impreuna cu copiii lor!
    Iti multumim si tie, draga Ana pentru mediatizarea acestui eveniment!

Leave a Reply