Diverse

N-as vrea, n-as vrea…

Raposatul meu sot era asa de curat, incat nu ma imbratisa si nu se apropia de mine pana nu isi facea dus. Ah, simt si acum mirosul acela de sapun de ras facut manual, produs de lux pe care il folosea sa ma impresioneze!

Apoi si-a comandat sapun cu mirodenii, sapun cu izma si santal, sapun de citrice. La fiecare luna schimba aroma. Doamne, ce barbat elegant si chipes era! Camasa alba din in, matase sau bumbac, curea din piele maro cu imprimeu de piele de crocodil si servieta din piele scumpa.

Pana si portofelul era din cea mai fina piele!

Pe cat de curat isi tinea trupul, pe atat de curat ii era si sufletul. Nu l-am auzit o data vorbind de rau pe cineva. Era de o generozitate extrema, tocma de aceea a murit. A sarit intr-un lac sa salveze un copil care era pe punctul de a se ineca. A salvat pe altul, dar pe el nu a mai putut sa se salveze. L-au scos scafandrii a doua zi si nu vreau, nu vreau sa mi-l imaginez umflat si vanat!

Era asa de frumos viu, era lumina ochilor mei si bucuria casei!

As plange mult, enorm de mult, daca nu ar trebui sa ma ocup de repatriere decedati si transport funerar. In starea in care ma aflu nu as putea sa fac cu el acesta calatorie. Am sa-l astept aici si sper ca divinitatea sa ma intareasca.

E cald, extrem de cald! S-a gasit si caldura asta tocmai acum, cand el vine acasa. Sa mi-l aduca intreg, sa mi-l aduca frumos, as vrea sa mi-l aduca viu, dar cer vietii imposibilul.

As fi dorit sa nu stiu niciodata atat de multe despre repatriere si transport funerar sau in orice caz sa nu ma priveasca personal.

Cunostintele mele s-au imbogatit, dar spiritual sunt cea mai saraca fiinta din univers: mi-am pierdut sufletul pereche.

Profesionistii firmei se vor ocupa de tot:

-de dosarul de repatriere, pus la punct cu ajutorul partenerilor din strainatate
-de injectia de conservare ca sa mi-l aduca la fel de curat, cum a plecat
-de spalare, cosmetizare, toaletare si imbracare. Am vorbit la telefon si mi-au promis ca imi vor aduce acelasi barbat elegant ca atunci cand era viu. Il vor barbieri cu cele mai bune produse, ii vor asorta hainele fiindca sotul meu crede ca exista inviere si atunci apari la judecata exact cum ai fost ingropat. I-am implorat sa nu il lase vanat la fata si sa sterga toate urmele suferintei cu un machiaj!
-de transport funerar international cu masini speciale care sunt echipate cu aparate frigorifice. Soferii au atestat, conduc responsabil si sunt profesionisti.

Ma gandesc cat de aproape va fi de mine si totusi nepermis de departe, departe-departe. Doua sicrie vor sta intre noi si imbratisarea aceea de la plecare a fost ultima fara sa stiu. L-as fi strans mai mult sa stiu cum va reveni acasa.
Ma doare, dar important este ca acesti bravi oameni, cu experienta, se duc dupa el sa mi-l aduca. Ei ma ajuta sa imi indeplinesc datoria de sotie iubitoare.

Leave a Reply