Diverse

Nunta la romani – obligatie prin mostenire…

Inca mai e sezonul nuntilor. Si chiar daca intr-o luna e gata, nu va bucurati, incepe sezonul imprastierii invitatiilor…

nunta

 

Ori imbatranesc si incep sa devin o acritura, ori abia acum realizez cat de ipocriti suntem noi romanii. Neamuri de care nu ai mai auzit de ani lumina si pe care garantez ca nu le-ai mai recunoaste pe strada te invita la nunta Ginutei, fata lor. Ah, da, am o verisoara pe nume Ginuta? Nici macar nu stiam ca s-a nascut si deja se marita?! Stai asa! Cu ocazia primirii invitatiei la nunta aflu ca Ginuta e si gravida. Grozav! La anul, pe vremea asta, sunt invitata si la botez…

– Poftim? Cum adica nu vrei sa te duci? Ai innebunit, ti-e ruda!

– Pai eu nici nu stiam ca exista, nu ne cunoastem, nu am vorbit niciodata, nu am nicio legatura cu mireasa Ginuta…

–  Cum sa nu te duci? Ma-sa a fost la nunta la ma-ta, esti obligata sa te duci. Asa fac familiile, vrei sa ii faci pe ai tai de rusine?

Doamne, mare ti-e gradina! Mama, cine te-a pus sa o inviti pe mama Ginutei la nunta ta? Acum mi-ai creat obligatii. Nu o cunosc pe Ginuta, dar o voi recunoaste dupa rochia de mireasa. Iar ala cu 100 de lei in piept tre’ sa fie barbate-su.

O sa ma descurc eu cumva… S-ar putea sa recunosc vreo 2-3 persoane din cele 120 invitate la nunta, dar nu-i bai. Eu sunt o persoana care socializeaza si isi face repede prieteni.

Dar, sa se noteze: daca merg la nunta Ginutei musai ca stranepotii ei sa vina la nunta stranepotilor mei! Altfel ce fel de neam suntem noi?

3 Comments

  1. ghelbere elena

    Ai mare dreptate. Cand ai o obligatie de a merge la o nunta musai trebuie sa mergi chiar daca nu cunosti pe nimeni. Se mai poarta si in zilele noastre.

  2. stoica claudia

    Offf,fiar sa fie de obligatie,vrand nevrand trebuie sa te duci.

  3. Valeria Chertes

    Asa este obiceiul :ai venit – ma duc. Din pacate zic eu. Pe vremuri se bucurau oamenii cand erau invitati la nunta, acum te bucuri cand nu te cheama. Oare de ce?

Leave a Reply