Carti, Copii

Ornamente hazlii de Pasti

Iata ca mai sunt cateva zile pana la Pasti. Desi anul acesta Sarbatoarea Invierii e mai devreme ca niciodata, totusi nu pot sa nu constat cat de repede trece timpul. Chiar si vremea buimaca ne-a facut sa credem ca la doua saptamani dupa Craciun vine Pastele 🙂

Nu prea am avut timp sa fac tot ce mi-am propus, la scoala agitatie si copii bolnavi, acasa eu si Ema ne-am intrecut in probleme de sanatate… Insa nu am vrut sa treaca aceasta perioada fara sa simtim cum se cuvine. Daca la scoala am reusit sa incondeiem oua si sa realizam felicitari de Pasti(legand astfel lectia de AVAP cu cea de CLR -„Felicitarea”), acasa am reusit sa facem si alte lucrusoare cu specific pascal. De mare ajutor ne-a fost volumul 108 din colectia Idei creative de la Editura Casa – „Ornamente hazlii de Pasti„. Iata ce a realizat Ema, cu putin ajutor de la mami, pe ici, pe colo:

Ghirlanda pestrita de Pasti

Carticica vine cu prezentarea materialelor si a etapelor de lucru, precum si cu sabloanele necesare. Trebuie sa marturisim ca am adaptat totul la materialele disponibile, dar si plecand de la ideea de a „munci” mai mult la propria creatie. Ce vreau sa spun este ca Ema a decis ca vrea doar sabloanele, pe care sa le coloreze si sa le decupeze ea insasi. Puteam imprima sabloanele pe cartoane colorate, insa probabil ca Ema nu ar fi simtit ca a contribuit suficient la rezultatul final.

Materiale necesare(dupa modelul nostru, in imaginea de mai jos le puteti vedea pe cele din carte):

 • coli albe
 • creion/marker
 • creioane colorate/ carioci
 • foarfeca
 • ac si ata
 • Cum am procedat?

  1. Am realizat sablonul mai intai. Traiasca sfanta fereastra, care imi aminteste de copilarie. Pe atunci, fereastra si indigo-ul erau xerox-urile noastre. 🙂


  2. Ema a colorat si decupat steguletele
  3. Am pus ata in ac si am trecut tiptil prin fiecare stegulet.
  4. Si gata! Avem o ghirlanda simpatica de Pasti.

  A fost mai degraba un experiment pentru a prinde gustul. Urmatorul pas e sa realizam stegulete mai mari, sa multiplicam de mai multe ori sabloanele, sa le decoram in fel si chip si sa realizam astfel o ghirlanda pestrita mai mare.

  Ce ziceti, va place? Nu-i asa ca v-am facut pofta de joaca alaturi de copilasii vostri?

  Nu uitati: la Editura Casa puteti gasi cele mai frumoase carti pentru oamenii creativi.

  Iar acum, ai 40% REDUCERE la toate titlurile din colectia IDEI CREATIVE! Da click aici pentru detalii–> PROMOTIE

  Leave a Reply