Diverse

Parchetul din lemn de stejar stabileste pretul casei tale

Lemnul de stejar, supranumit “lemnul adevarului” este considerat pe buna dreptate una dintre valorile planetei. Rezistenta lui este proverbiala, de aceea multa vreme era cumparat pe aur si diamante.

Se spune ca in istoria omenirii cel mai scump lemn est stejarul pastrat in conditii adecvate 12 ani, din el iesind mobila si locuinte de lux.

Esenta acestui lemn este asa de rezistenta, incat este folosit cu succes si la terasamentele de cale ferata.

Daca s-a stabilit ca scoarta are multiple proprietati terapeutice, va imaginati ca si lemnul protejat de ea poate sa:

-fie o bariera eficienta impotriva florei microbiene
-sa asigure o aerisire perfecta si un aer curat in incapere, iar prin acesta sa contribuie la sanatatea aparatului respirator.

Sa te mai informez ca stejarul cel mai batran din Romania are 900 de ani si se afla in Cajvana din Suceava si vei intelege ca parchet lemn stejar da valoare locuintei tale.

Da, in conditiile in care casa este demolata, acoperisul prabusit, cineva va gasi peste ani si ani parchetul din lemn de stejar, ceea ce demonstreaza ca o astfel de podea este facuta sa reziste doua-trei generatii, adica si nepotii vor putea sa o lase mostenire.

Parchetul din lemn masiv de stejar nu se deterioreaza si nu produce accidentarea locatarilor, cum face parchetul laminat.

Robust, rezistent, nu se umfla de la orice umezeala si izoleaza perfect fonic si termic. Ce nevoie ai de izolatie fonica? Sa ne imaginam ca locuiesti la bloc, iar sub tine este o tocilarie sau un bar si ca ai si tu nevoie de un moment de odihna fiindca te doare capul de la ziua grea pe care ai avut-o la serviciu!

Hai, cu tocilaria mai este cum mai este fiindca dupa ora 18 amuteste, dar barul sau restaurantul noaptea este mai animat ca ziua.

Sa ne imaginam ca ai copilul bolnav si plange cand i se fac injectii si i se da tratamentul, se mai trezeste si noaptea cu dureri in gat, iar vecinul de sub apartamentul tau este ursuz si bata in tevile de la calorifer mai mai sa darame blocul pe voi!

Cu parchetul de stejar scapi de doua mari neajunsuri:

1. Vecinul nu mai aude nimic din casa ta, prin urmare nu mai are motive de reprosuri
2. Iti faci o incalzire prin podea, scoti anticele calorifere si dispar si tevile, iar el nu mai are in ce bate nervos.

Nu voi avea niciodata alt parchet in casa mea in afara celui din stejar masiv, de cand calitatea acestui tip de parchet a fost demonstrata pe viu, tuturor oamenilor din sat. Casa strabunicului meu, veche de 200 de ani, abandonata, s-a prabusit. Fiindca nu reprezenta un pericol public fiind situata aproape de padure, in livada lui plina cu meri, peri, ciresi, pruni si nuci (astazi uscati) a fost lasata in paragina. Abia dupa ce s-au dat pamanturile inapoi, ne-am dus sa repunem pe picioare livada si sa vedem casa. Locuinta antica era un morman de lemne si de caramida, dar dusumeaua din lemn de stejar, doua scanduri din acelasi material pictate manual si doua tigle cu o caprioara imprimata pe ele intacte…

Leave a Reply