Frumusete

Pe umeri, extensiile-i curg rau

Lacrimile imi acoperisera fata cand am auzit melodia noastra:
”Pe umeri pletele-i curg râu,
Mladie ca un spic de grâu,
Cu sortul negru, prins în brâu,
O pierd din ochi de draga!
Si când o vad, îngalbenesc,
Si când n-o vad, ma-mbolnavesc;
Iar când merg altii de-o petesc,
Vin popi de ma dezleaga…”

Il iubisem cu toata puterea fiintei mele, iar el se cununa cu alta cu parul mai lung si mai des ca al meu fiindca eu facusem imprudenta sa ma tund. ”Ei, daca dragostea trece prin stomac, este posibil sa stea si intr-un par mai des si mai lung mi-am zis!” Nu o priveam cu ura, dar era urata saraca si ma intrebam ce vazuse la ea in afara de parul acela lung, des carliontat si roscat? Toata noaptea a sorbit-o din priviri, iar eu am strans din dinti sa nu plang. Baiatul care ma iubea in tacere de mult timp m-a invitat la dans. Am acceptat sa nu creada ca fara el universul meu a disparut.

-Fraierul, isi va da seama ce a pierdut, mi-a spus privindu-ma in ochi! Daca iti este dor de parul tau cel lung, comanda-ti extensii de par mi-a spus, dar eu te plac si asa!

M-a strans tare la pieptul lui si am simtit cum doreste sa ma apere de nefericire. Ma tunsesem din cauza lui, iar cel care m-a iubit dintotdeauna stia asta. Eram impreuna de 4 ani, asteptam sa-mi dea inelul si am aflat de la altii ca s-a logodit cu o roscata cu par lung. M-am autopedepsit cum fac toate femeile disperate, adica am fugit la coafor si mi-am taiat bunatate de par blond. Aveam impresia ca parul este vinovat ca atata amar de vreme jucase la doua capete!

A remarcat cum dansam cu salvatorul meu, de fapt pusesem capul pe pieptul lui sa nu mi se vada lacrimile si a venit la noi.

-N-am stiut ca voi sunteti un cuplu, a spus zambind malitios! Va doresc ca intr-o zi sa fiti la fel de fericiti ca noi.
A plecat, a disparut un timp, apoi mi-a trimis un mesaj pe telefon ca din cauza mea ne-am despartiti, stiuse mereu ca eu inselasem prima.

M-am resemnat usor si am inceput o prietenie frumosa cu B. Peste doua zile a venit la mine cu extensii de par blond de calitate Remy comandate special pentru mine de la Lysee.

-Ma lasi sa ti le prind in par mi-a spus? Esti adorabila cu par lung, esti adorabila oricum, dar eu vreau sa-ti curga pletele de aur pe umerii albi!

Erau minunate si degetele lui prea de tot maiastre! Pentru unul ma tunsesem, iar altul imi pusese la loc parul. Cine iubea mai mult dintre cei doi?

Am dat repede un raspuns si m-am orientat corect in timp ce purtam cu mandrie si iubire extensiile de par cumparate de el. Ne-am logodit repede si am fixat nunta. Intre timp, fostul ma asalta cu mesaje si telefoane. Era nefericit, se despartise de curand si era sigur ca eu l-am blestemat.

La nunta noastra a venit singur, s-a imbatat si a incercat sa rada tare. Eram atat de fericita ca nici nu mai contau reactiile lui, dar barbatul din viata mea m-a luat de brat si m-a dus la el.

-Lasa, omule, nu mai bea! Intr-o zi iti vei gasi perechea si iti doresc sa fii si tu fericit atunci!

In acel moment m-am gandit cum se suceste roata si ce frumoase sunt extensiile de la Lysee!

3 Comments

  1. Valeria Chertes

    Mie nu imi plac extensiile.

  2. ghelbere elena

    Daca dragostea ar sta in niste extensii de par!

  3. Gradinariu Madalina

    Daca parul ae conta intr-o relatie…..m-am tuns recent bob. Mie nu imi place desi de mult am vrut sa ma tund asa. Acum iubitului meu ii place mai mult decat mie

Leave a Reply