Evenimente

Premiera oficiala la Teatrul Ion Creanga: „Lumea lui Paparin”

Teatrul Ion Creangă invită copiii de peste 7 ani în „Lumea lui Paparin”


Premiera oficială – 15 martie 2014
ora 11.00, Sala Rapsodia

 

Lumea_lui_Paparin_Teatrul_Ion_Creanga


Teatrul Ion Creangă anunță premiera unui nou spectacol dedicat copiilor cu vârsta de peste 7 ani: „Lumea lui Paparin”
, o comedie cu tâlc care vorbeşte despre cât de important este, într-o călătorie, nu doar să ştii destinaţia spre care te îndrepţi, ci să îi ai alături pe oamenii potriviţi. Premiera oficială are loc sâmbătă, 15 martie, ora 11.00, la Sala Rapsodia, iar biletele au fost deja puse în vânzare la casa de bilete a Teatrului Ion Creangă (Str. Lipscani nr. 53), și în rețeaua Eventim, atât online, cât şi la sediul magazinelor partenere.

 

„Lumea lui Paparin” este povestea a doi copii, Tamino şi Alteia, care încearcă să înţeleagă universul oamenilor mari. Acest lucru pare uneori imposibil de înţeles şi, atunci, fiecare îşi imaginează o lume proprie și pleacă în căutarea ei. Tamino visează o lume fără colţuri, în care să se găsească răspunsurile la toate întrebările pe care le (pro)pune Alteia, iar aceasta nu poate fi decât lumea lui Paparin, marele inventator, cel care poate crea absolut orice fantezie. Drumul este presărat cu numeroase aventuri și întâmplări nemaivăzute, personaje misterioase și indicii care trezesc curiozitatea. La sfârşitul poveştii rămâne, totuşi, o singură întrebare: de ce lumea lui Paparin, în care totul este posibil doar dacă îţi imaginezi puţin, nu este o lume reală, din care să facă parte şi mama, tata, bunicul, bunica, doamna învăţătoare, ci, la un moment dat, trebuie să alegem între cele două? explică autoarea scenariului, Carmen Dominte.

 

Piesa „Lumea lui Paparin” a câştigat premiul I la ediţia a VI-a a Concursului de Dramaturgie pentru Copii, organizat de Teatrul Ion Creangă în parteneriat cu Asociația Scriitorilor din București.

 

În distribuție se regăsesc îndrăgiții actori: Mihai Verbiţchi, Marcela Andrei, Ștefania Dumitru, Marina Secaşiu, Cornelia Pavlovici și Ioana Ginghină. Regia este semnată de Vasile Manta, cu mișcarea scenică gândită de coregraful Păstorel Ionescu și scenografia aparținând lui Viaceslav Vutcariov.

 

Veniți la Teatrul Ion Creangă să depășim, împreună cu cei mici, graniţa dintre realitate şi fantezie, spre „Lumea lui Paparin”!

Mai multe informații despre acest spectacol găsiți pe site-ul www.teatrulioncreanga.ro și pe pagina Facebook.com/TeatrulIonCreanga. Biletele sunt disponibile la Casa de Bilete a Teatrului Ion Creangă (Sala Rapsodia – Str. Lipscani, nr. 53) şi în reţeaua Eventim, atât online, pe www.eventim.ro, cât şi la sediul magazinelor partenere: Vodafone, Orange, Domo, Germanos, Librăriile Cărtureşti şi Humanitas.

Leave a Reply