Frumusete

Primerul pentru ochi – de ce si cum il folosim?

Intr-o piata plina pana la refuz de produse de beauty este greu adesea sa discernem care anume sunt produsele de care avem intr-adevar nevoie si care sunt cele inutile.O intrebare la care cu siguranta nu veti gasi raspuns decat testand este: “am intr-adevar nevoie de un primer pentru ochi”?

De ce este util un primer pentru ochi?

Daca avem un buget redus pentru produse de machiaj, sigur ca ne vom limita la un fond de ten, o mascara si cateva farduri pentru pleoape si ni se va parea un lux, si nu o necesitate, sa cheltuim pentru un primer. Insa, iata de ce un primer ochi trebuie sa existe neaparat in trusa de make-up a oricarei femei.

Stiti momentele acelea in care va uitati in timpul zilei in oglinda si remarcati ca aveti machiajul intins sau ca pleoapele au un aspect gras sau ca fardul de pleoape s-a curatat pe alocuri? Ei bine, veti scapa de aceasta imagine numai cu primerul pentru ochi.

Primerul pentru ochi ajuta orice tip de machiaj pentru ochi, cu orice consistenta, insa este primul aliat al fardului pudra.

Primer pentru ochi actioneaza ca un strat subire, incolor, care se aseaza pe piele si ajuta fardul de ochi sa ramana fixat pe pleoapa toata ziua si de asemenea sa fie aplicat mai usor.

De asemenea, exista primer pentru ochi care ofera si o corectie de culoare, si care sunt ideale pentru persoane care au pe pleoape pete maro sau alunite, care ar interfera cu nuantele machiajului, sau pur si simplu o pleoapa mai intens pigmentata.

Ca orice alt produs de machiaj, si primerul pentru ochi are cateva secrete care fac sa fie folosit cat mai eficient, astfel incat machiajul sa dureze toata ziua.

Cum aplic primerul de ochi?

Dupa aplicarea cremelor de zi obisnuite, se pune putin primer ochi pe o pensula pentru fardul de pleoape sau pe varful degetelor. Stratul de primer ochi trebuie sa fie subtire si sa se absoarba repede in piele, astfel incat aceasta sa devina fina si pregatita pentru machiaj.

Cantitatea ideala de primer ochi – o boaba de mustar pentru fiecare pleoapa.
Se aplica folosind miscari rapide dar delicate.

Aplicarea se incepe de la linia genelor si se urca spre sprancene, acoperindu-le si pe acestea, pentru ca astfel vom face si produsele pentru sprancene sa reziste mai mult.

Daca folositi creion, tus sau fard si pe pleoapa inferioara, aplicati de asemenea primer si in zona aceea. Lasati aproximativ un minut pentru ca formula sa fie absorbita in piele si apoi treceti la aplicarea fardului ales.

2 Comments

  1. ghelbere elena

    Zilnic port un machiaj foarte simplu, ruj, putin fon de ten si poate rimel, dar nu mereu.

  2. Oana Mihai

    Eu ma machez foarte simplu

Leave a Reply