Diverse

Razboiul de independenta

Un ochi rade, altul plange. Cam asa as putea rezuma situatia ce urmeaza sa o descriu.

Fiica-mea e innebunita după corturi. Intr-unul adevarat nu a fost niciodata, dar isi dorește unul de jucarie, cum am vazut pe multe site-uri pentru copii. Numai ca nu mi-am permis sa ii cumpar unul pana acum. Tati al nostru s-a gandit sa repunem in functiune tarcul Emei. Din ala de tii copilul sa se joace si sa fie in siguranta cand ai treaba.

Sa va explic cum se construieste o aventura. Se monteaza tarcul si se echipeaza corespunzator: jucarii, apa, ceva de-ale gurii, un rucsac, o lanterna, o pernuta si o patura. Tot ce iti trebuie daca te prinde noaptea in padure. Pardon, in tarc cort. Ah, sa nu uit: ca sa se inteleaga ca e vorba de cortul unei domnisoare acoperișul musai sa fie un cearceaf roz!

Nu va imaginati cata bucurie pe chipul micutei mele cercetase! As fi zis ca se va plictisi repede de el. Dar de unde, ma lovete direct in moalele capului cu vestea: mami, la noapte dorm in cort.

Mami, iti va fi frig – Am patura!

Mami, iti va fi sete – Am apa

Mami, iti va fi dor de mine? – Te vad ca esti aproape.

Am pierdut lupta. Fata mea a castigat razboiul de independenta.

E ora 0.31 si eu scriu in notitele de pe telefon. La ora la care scriu cercetasa mea doarme dusa cu lanterna in brate si papusa la spate. Imi dau seama ca e greu sa accept ca puiul meu de om a crescut, ca in scurt timp va dormi singura in camera ei. Daca asa ma simt acum, nu dorm si butonez telefonul cu o lacrima in coltul ochiului, nu vreau sa stiu cum va fi mai tarziu, peste ani …

1 Comment

  1. Eu stiu deja ce inseamana cand cresc copii 🙂 dar parca pe Denys il vad mereu in preajma mea 🙂 <3

Leave a Reply