Diverse

Rca ieftin si rapid pentru drumul linistit la maternitate

Mi-e mila de sotia mea ca o secatuiesc durerile si sunt fericit in acelasi timp. Jumatate din mine simte junghiurile ei, cealalta jumatate ar sari de fericire fiindca astazi vine pe lume baiatul nostru, copilul care ne va duce numele mai departe.

Privesc ceasul din sfert in sfert de ora, sunt mai emotionat decat ea si am masina pregatita pentru orice. Sotia mea nu vrea sa fie dusa inainte la maternitate ca sa nu s esperie de tipetele femeilor care nasc.

Asa ca daca la miezul noptii nu mai poate suporta, atunci trebuie sa o duc, fiindca pana vine salvarea, stim noi, este posibil sa implineasca baietelul un an…

Pregatesc actele masinii, dar cel mai mult ma pregatesc eu sufleteste. I-am promis ca o tin de mana in sala de nasteri, dar fereasca-ma sfantul! Voi lesina inaintea ei si medicii vor fi nevoiti sa se ocupe mai intai de mine, desi ei reprezinta prioritatea…

Pregatesc actele masinii. Le verific ca de fiecare data. “Ah, a expirat rca, repet cu nemultumire in gand!”

La o adica as putea sa ma milogesc de politie, ca-mi naste nevasta, ca sunt tatic pentru prima data, dar multi nu au nici tata, nici mama cand vine vorba de polita de asigurare.

-Fa repede rca online, ma sfatuieste cumnata mea Claudia! La 3 minute dupa ce trimiti comanda pe site vei fi sunat, iar dupa 3 ore o primesti la domiciliu. Este o minune care mie mi s-a intamplat personal.

Cu toate ca este curioasa cum se simte sora ei si doreste detalii, inchid sa verific daca se poate obtine rca ca in basme. Ca un tata responsabil actionez si constat ca aprecierile sunt justificate. Intre timp sotia s-a mai linistit si a adormit de parca asteapta rca sa fie legal drumul catre maternitate. Peste 3 ore primesc in sfarsit polita si sunt multumit. In casa avem parte de ultimele clipe de liniste, dar suntem fericiti. Intru in dormitor sa o supraveghez. Zambeste multumita in somn. Probabil viseaza ca a nascut si ca-si tine copilul in brate. Deodata sare tipand ca din gura de sarpe. Incep contractiile imi spune. Luam hainele pregatite pentru spital si plecam in graba. “Si totusi, Doamne, daca ma iubesti, fa Tu sa nu nasca aici cu mine!” ma rog sfarsit.

O ploaie de sfarsit de toamna curge de la robinetul cerului. E noapte si mi se pare ca drumul se lungeste nepermis de mult. Ea sufera acum pentru amandoi si mi se pare nedrept. Mi-ar placea sa-i pot lua jumatate din dureri si ii spun asta,iar ea imi raspunde pusa pe sotii:

-Lasa ca stiu eu ca iti este frica si de dentist! Mi-ai facut un dar minunat, dragule. M-ai facut femeie si mama!
La prima intersectie, un echipaj de Politie. Imi face semn sa trag pe dreapta. Ea tipa intruna fiindca durerile nu-i dau pace.

-Intelegem ca naste doamna, dar rca aveti?

Ah, daca nu as fi facut asigurarea online eram premiat acum cand mai am putin si devin tata! Acum le pot demonstra si lor ca sunt un tata responsabil!

Leave a Reply