Diverse

Repatrierile sunt dureroase

Repatrierea are in componenta o nuanta negativa. Fie ca omul respectiv a facut o greseala in tara straina in care se afla si in care lucreaza si a fost facut pachet si urcat in avion sau in autocar, fie ca si-a pierdut viata si trebuie sa se ocupe supravietuitorii de repatrierea lui, termenul inseamna intoarcerea fortata in tara.

Termenii repatriere, transfug si apatrid suna foarte, foarte dureros. Mai exista oare oameni fara patrie astazi? Pleaca oamenii de bunavoie din tara lor de langa sotiile si copiii lor, isi lasa singuri parintii la batranete, fiindca asa vor sau sunt nevoiti?

Rar ni se intampla sa facem ce dorim. In general viata ne forteaza mana si la fel se intampla cand o persoana draga moare departe de casa.

E omul care a plecat nu fiindca nu ii placea patul cald de acasa si dulceata limbii romane, ci pentru ca familia ramasa in tara sa traiasca mai bine. Sacrificatul a indurat multe. A fost inselat si umilit, a rabdat de foame, de sete, i-a fost dor si i-a fost frig si poate tocmai de aceea s-a imbolnavit si a murit.

El sta acolo, departe de casa asteptand, fiindca a murit cu gandul sa aiba prilejul sa va ofere ultima imbratisare, in timp ce tu stai acasa si te framanti unde sa gasesti cele mai bune servicii de repatrieri.

Nu te mai zbuciuma, fiindca repatrierea se va face si nu va mai fi atat de dureroasa, fiindca doare mai mult instrainarea vesnica. Sa-l lasi acolo, ar suferi si el, chiar daca unii spun ca nu mai stie si nu mai simte nimic, ai suferi tu, fiindca te-ar mustra constiinta si ar suferi toti apropiatii defunctului, fiindca nu au unde sa puna o floare, sa aprinda o lumanare si sa spuna o vorba buna. Pelerinaj la mormant, asa merita un om bun, un om care a muncit din greu ca altora sa le fie bine.

Repatrierile au o multime de aspecte benefice, cum ar fi:

-siguranta pe care o au apartinatorii ca aducerea acasa a celui drag este o certitudine, fiindca exista un contract semnat cu una dintre cele mai serioase firme de repatriere.

-menajarea celor cu sufletele indoliate, care nu mai sunt obligati sa se duca in tara in care a avut loc decesul si sa se confrunte cu imagini de o violenta fara precedent. Ce poate fi mai violent, decat sa le privesti chipurile schilodite de moarte ale celor dragi? Este mult mai uman sa mangai sicriul sigilat si sa privesti un tablou reusit pus pe el, ca oamenii sa isi aminteasca de omul decedat asa cum era viu si infloritor.

Ei au nevoie de timp, sa se pregateasca sa primeasca sicriul si sa se comporte decent.

-efectuarea tuturor operatiunilor incluse in repatriere la un pret onest, care incepe de la 990 de euro.

Vine vremea cand repatrierea devine obligatorie, fiindca nu lasam un roman fara mormant ingrijit si lumanari aprinse de sarbatori printre straini. Nicaieri nu se fac slujbe de pomenire ca la noi si mortii nu sunt tratati cu atata dragoste ca la noi! Cine le mai da pat, masa si haine noi de pomana si unde se mai fac mese festive in cinstea lor ca la romani?

Leave a Reply