Alimentatie, Diverse

Restaurantul meu cu specific asiatic are nevoie de forta de munca din Asia

In Bucuresti sunt multi amatori de restaurante cu specific asiatic. Mancarea asiatica intr-un anume fel condimentata, avand pestele, carnea de pui, fructele de mare, orezul, legumele si ciupercile ca ingrediente- vedeta este responsabila de longevitatea celor care locuiesc pe acest continent.

Un roman nu va sti niciodata sa pregateasca mancarea asa cum o face un nativ cu experienta. In plus, romanului i-ar sta gandul acasa, la familie, la distractii, in timp ce strainul va fi 100% motivat sa stranga bani si sa se reintoarca la ai sai.

De fapt un restaurant cu mancare filipineza sau chinezeasca la care tot personalul este chinez, filipinez sau din Nepal va avea mai mult farmec.

Dar de unde sa gasesc personal sa deschid localul dorit? Imi doresc ca acesta sa fie bine informat si sa ma ajute sa:

-decorez adecvat localul. Turistii care vin din Asia sa se simta aici ca acasa. Romanii care doresc sa vada cum este in Asia sa simta aici atmosfera specifica.

-prepar si sa servesc mancarea traditionala. Si ritualul de servire a ceaiului vreau sa fie autentic.

-organizez Revelioane, reuniuni intre oameni de afaceri, sa marchez sarbatorile nationale si religioase ale diferitelor state din Asia.

Pentru toate acestea este nevoie de firme recrutare strainatate. Cautarea este una meticuloasa, fiindca mai bine astept 3 luni, decat sa nu fie un restaurant de calitate, iar calitatea unei unitati este data de calitatea oamenilor care lucreaza acolo. Din curiozitate am cautat pe internet sa vad daca gasesc o firma care sa ma ajute sa aduc in Romania forte de munca de care am nevoie.

Jordenriver.eu a fost singurul raspuns la cererea mea si s-a dovedit a fi cel mai bun.

Ce are de facut un antreprenor care demareaza o afacere cu forta de munca adusa din strainatate?

Intra pe site-ul oficial al firmei prezentate mai sus si contacteaza mediatorii prin intermediul formularului de contact pus la dispozitie.

In mesajul trimis firmei defineste exact nevoile sale de forta de munca, precizand numarul de posturi, salariul si facilitatile oferite salariatilor, dar si indatoririle acestora.

Urmeaza cele 3 luni de asteptare in care forta de munca este supusa unor teste serioase in tara de origine. Numai pentru cei foarte buni, care au trecut de nenumaratele verificari se intocmesc actele de intrare legala in Romania. Ei vor fi ajutati sa obtina atat viza de sedere in tara noastra, cat si viza de munca.

In prezent, restaurantul nostru este cel mai bine cotat intre cele de profil din Romania fiindca ”Omul sfinteste locul” si salariatii mei au meritat din plin asteptarea.

Nu ma gandeam ca in restaurantul meu sa lucreze personal priceput si devotat si sa ma faca mandra de tot ceea ce am realizat.

Sfatuiesc orice om de afaceri care are posturi disponibile si nu gaseste forta de munca in tara sa recurga la recrutare internationala si nu va regreta.

In viitor doresc sa completez restaurantul cu un han asiatic, in care calatorii sa fie cazati ca in Filipine, China sau Nepal, dar si romanii sa experimenteze exoticul in tara lor.

Evident ca forta de munca va sosi tot pe aceeasi cale!

Leave a Reply