Bucatareala, Copii

Reteta de dulce sanatos: un altfel de Banana bread

Mdaaa, cine poate rezista tentatiei de a servi „macar putin” dulce? Dar dependenta de zahar, ca orice alta dependenta, de altfel, poate avea urmari grave pentru sanatate. Recunosc ca dulcele e placerea mea, dar desi nu ma declar vreo cofetareasa redutabila, pregatesc tot mai des deserturile in casa. Deja i-am obisnuit pe ai mei, care joi-vineri incep cu dorintele…

Astazi va prezint un desert poate nu foarte spectaculos ca infatisare, dar usor de pregatit si mult mai usor de mancat, credeti-ma. Si cum mie imi place sa ies din rutina, vin cu doua schimbari: in loc de zahar indulcesc cu indulcitorii de la Edulcorem Stevia, iar in loc de clasica forma de chec, am ales ca mod de prezentare briosele. Sper sa va placa si voua, fiindca va spun sincer ca, norocul meu ca am facut repede cateva poze, altfel aveam reteta fara imaginea preparatului final.

De ce am ales indulcitorii Edulcorem Stevia? Foarte simplu: gratie nenumaratelor beneficii:

✅un indulcitor 100% natural din Stevia Rebaudiana si Eritritol
✅are ZERO calorii si ZERO indice glicemic
✅este stabil termic
✅NU are gust amarui, specific altor indulcitori
✅poate fi folosit in bauturi, prajituri, creme si orice alt deliciu
✅un excelent raport calitate-pret, fiind creat pentru a raspunde asteptarilor celor care au restrictii alimentare, dar isi doresc dulciuri sanatoase, la pret accesibil

Puteti opta pentru una dintre cele doua variante disponibile pe piata: 1:1 – putere de indulcire similara zaharului, respectiv 1:2 – putere dubla de indulcire fata de zahar.

Produsele Edulcorem Stevia pot fi achizitionate de pe www.nosugarshop.ro .

Ingrediente pentru 12 briose:

✅2-3 banane coapte
✅o jumatate de ceasca de unt topit
✅3/4 ceasca Edulcorem Stevia 1:1 (echivalent cu aceeasi cantitate de zahar)
✅un ou mare
✅ o ceasca si jumatate de faina
✅o lingurita praf de copt
✅esenta de vanilie
✅un praf de scortisoara
✅sare

Mod de preparare:

Nici nu simt nevoia sa mai scriu sub forma de etape, atat e de simpla reteta asta. Incalzesti cuptorul, timp in care te joci cu ingredientele. Pasezi cu furculita bananele bine coapte, apoi incepi sa adaugi peste ele si restul ingredientelor, in aceasta ordine: untul topit, praful de copt si sarea, indulcitorul, oul batut dinainte, scortisoara, esenta de vanilie, iar la urma incorporezi faina cu o spatula.

Ungi cu unt tava de chec sau pui hartia de copt in forma de briose, tu decizi cum le coci, apoi dai la cuptor pana trece testul scobitorii. Ca si chec dureaza mai mult coacerea, in jur de 45 de minute. Daca alegi varianta mea de briose, dureaza mai putin pana sunt gata. Recomand sa mai lasi putin tava in cuptor, sa nu o scoti imediat. Nu pot descrie cum miroase in toata casa, nu doar in bucatarie!

Le servesti cand s-au racit complet, simple sau cu un strop de glazura simpla, pregatita din indulcitor, apa si putina zeama de lamaie. Pune si un ceai aromat si fierbinte alaturi si deja simti cum se apropie Craciunul! 🙂

#nostalgiefarazahar #ziuadiabetului #desertfarazahar #dulcesanatos

1 Comment

  1. Valeria Chertes

    Mulțumim pentru rețeta ,am sa fac și eu.

Leave a Reply

Theme by Anders Norén