Frumusete

Review Savon de Marseille Violette

Este prima data cand folosesc un sapun 100% natural.Multumesc, Triodeluxe!Marturisesc ca am avut ceva emotii in sensul bun al cuvantului,m-am simtit rasfatata sa am aceasta ocazie…

Acest sapun face parte din gama sapunurilor naturale Savon de Marseille.Iata prezentarea oficiala a gamei:

Savon de Marseille este un sapun natural, fabricat prin metode traditionale exclusiv din uleiuri vegetale.
Sapunul de Marsilia se produce in regiunea Provence (Franta) de peste 600 de ani.
Cea mai veche mentiune privind un producator de sapun din aceasta regiune dateaza din anul 1370. Regele Louis XIV fiind cel care – prin Edictul Colbert (1688)– a introdus primele reglementari in materie, limitand folosirea numelui de Savon de Marseille exclusiv la productia din aceasta zona si la utilizarea doar a uleiului de masline drept ingredient principal.
Aceste reglementari se pastreaza si in ziua de astazi, exceptand faptul ca este permisa si utilizarea a inca doua uleiuri vegetale: uleiul de palmier si uleiul de rapita.
Caracteristic sapunului natural de Marsilia este compozitia de ulei vegetal de 72%.
Daca in jurul anului 1920 erau inregistrati – in regiune – peste 130 de fabricanti de Savon de Marseille, cu o productie anuala de peste 180.000 tone, in anii 2000 mai functionau doar cativa asemenea producatori, unul dintre acestia fiind “Le Chatelard 1802”. Aceasta face cu atat mai rar si pretios sapunul natural Savon de Marseille.
Toate sapunurile naturale de Marsilia produse de “Le Chatelard 1802” au urmatoarele proprietati si caracteristici72% ulei vegetal, 100% naturale, 100% biodegradabile, sapunuri fine care nu usuca pielea, nu sunt testate pe animale, nu contingrasimi animale sau derivate petroliere.
Sapunurile naturale „Le Chatelard 1802” NU CONTINparabene, EDTA, conservanti, anti-oxidanti, eter-glycol,PEG.
Colorarea este obtinuta exclusiv cu pigmenti minerali naturali.

Parerea mea corecta despre el s-a format dupa mai multe utilizari.De ce spun asta?Pentru ca pe masura ce il folosesti parca miroase si mai bine,ca si cum toata esenta ar fi concentrata in miezul sapunului si s-ar dezvalui treptat…Miroase delicat,suav si iti da impresia ca te rasfeti cu ce este mai bun…si poate ca asa si este…
Marturisesc ca nu am mai folosit pana acum sapunuri naturale,dar mai bine sa descoperi ceva mai tarziu decat niciodata,nu?Imi aminteste de un sapun pe care il folosea mama,e un miros al copilariei mele-si asta ma face sa il iubesc si mai mult!
Sapunul face spuma suficienta si imi place foarte mult senzatia de piele care „scartaie” de curatenie dupa clatire.Si chiar persista parfumul lui!Important este ca atat culoarea,cat si parfumul sunt obtinute cu ingrediente 100% naturale!Am acea placuta satisfactie ca imi rasfat pielea cu ceva din natura!

Puteti achizitiona sapunul Violette de aici,pretul fiind de 10 ron pentru 100 g.Credeti-ma ca merita,se consuma relativ greu,e un sapun adevarat!Imi vine acum in minte o comparatie ca sa intelegeti diferenta intre acest sapun si un altul:sapunul Violette este ca o paine de casa,iar altul ca o paine turceasca…Poate nu e cea mai potrivita comparatie,dar eu zic ca ati inteles ce am vrut sa spun…

Intreaga gama e tentanta,eu una daca ar trebui sa aleg un singur sapun,nu as sti pe care…Eu zic ca este un rasfat la indemana,o mica placere pe care noi,femeile,o meritam din plin!

Ati incercat vreun sapun din gama Marseille pana acum?Dar care v-ar tenta?Astept reactiile voastre!

1 Comment

  1. ghelbere elena

    Am avut si folosit un singur sapun natural primit cadou de care am fost foarte incantata.

Leave a Reply