Frumusete

Rinoplastie – rinoseptoplastie: in cautarea echilibrului dintre functionalitate si frumusete

A avea un nas cu personalitate poate fi un atu, insa un nas mare poate fi un inconvenient, preferand un profil mai gratios sau mai seducator. Pentru ca hai sa fim seriosi, daca Cleopatra ar fi avut un nas mai putin seducator, nici Cezar, nici Marc Antoniu nu s-ar fi indragostit de ea si poate istoria Imperiului Roman ar fi avut un final diferit. Mama natura face glume amuzante si ii place sa aseze pe fete frumoase, nasuri imense. Chirurgul este acela care va putea sa restabileasca armonia unor profiluri jenante. A face o rinoplastie este din ce in ce mai la moda, un trend in evolutie.
Nasul noului mileniu este natural, armonios in ceea ce priveste fata.
Si vorbind despre nasuri, imi vine in minte profilul marelui poet Dante Alighieri. Roba rosie, coroana de laur, privirea adanca, fruntea incretita, expresia serioasa si solemna si, mai presus de toate, nasul bine pronuntat si acvilin care fac figura imediat recunoscuta de oricine. Si totusi, pentru a fi noi, cunoscuti si recunoscuti, nu trebuie sa avem un nas ca al lui Dante.

Crearea unui nas frumos nu mai este singura prioritate a rinoplastiei moderne. Rinoplastia sau chirurgia nasului este una dintre cele mai frecvente proceduri de chirurgie plastica cosmetica din lume care are ca scop realizarea armoniei fetei, prin adaptarea anatomiei nasului, in conformitate cu standardele estetice. Cele mai bune rezultate ale unei rinoplastii sunt cele care respecta armoniile fetei pacientului, deoarece va rezulta apoi intr-o interventie pentru a obtine un aspect natural si armonios in general. La clinica Dr. Calu se poate face o https://www.drcalu.com/interventii-chirurgicale/chirurgie-faciala/rinoplastie-rinoseptoplastie.

Chiar si cele mai mici modificari pot duce la o imbunatatire vizibila a aspectului nasului. Mai multe probleme pot fi corectate cu rinoplastia, cum ar fi reducerea cocoasei si a varfului nasului, ingustarea narilor, micsoarea intregului nas etc. In plus, rinoplastia este o interventie personalizata, studiata individual la fiecare pacient, deoarece anatomia fiecarui individ este diferita.

Din acest motiv, nu este posibil, de exemplu, sa i se ofere pacientului nasul unui anumit artist de la televizor, deoarece fiecare nas are propriile sale particularitati. Cu rinoplastia, chirurgul isi propune sa alinieze nasul cu restul trasaturilor faciale ale pacientului, pentru a obtine un rezultat estetic si natural.

Rinoplastia este una dintre operatiile de chirurgie plastica care necesita mai multa pricepere, experienta si viziune artistica a chirurgului pentru a obtine un rezultat excelent, deoarece chiar si cativa milimetri pot face diferenta intre un nas frumos si unul urat. Chirurgul trebuie sa aiba o intelegere completa a anatomiei nasului si a unor probleme precum tipul pielii, calitatea, originea etnica si dorinta pacientului.

Operatia de rinoplastie, de obicei fara complicatii, dureaza aproximativ doua sau trei ore si este de obicei efectuata sub anestezie generala, externand pacientul in aceeasi zi. Majoritatea pacientilor prezinta umflaturi minime, dar umflarea pleoapelor inferioare poate dura pana la o saptamana.

Inainte de rinoplastie

Inainte de interventie, medicul evalueaza cu atentie atat ceea ce pacientul necesita, cat si structura nazala interna si externa, inclusiv elasticitatea pielii, forma nasului si toate dimensiunile fetei pentru a proportiona totul intr-un mod natural si estetic placut.

In plus, este foarte important sa se ocupe de rinoplastie (inainte, in timpul si dupa) din punct de vedere psihologic, adica pacientul trebuie sa fie in primul rand sigur de alegere si trebuie sa lucreze si la respectul sau de sine, deoarece majoritatea deseori necesita o interventie chirurgicala numai pentru lipsa stimei de sine. Acesta este motivul pentru care este foarte important ca medicul sa furnizeze toate informatiile referitoare la rinoplastie si toate caracteristicile postoperatorii.

Rinoplastia estetica este cu siguranta printre cele mai solicitate interventii si este indicata sa modifice si sa imbunatateasca forma nasului, aducandu-l la un aspect estetic placut, natural si armonios cu restul fetei in ceea ce priveste structura si forma. Ganditi-va, de exemplu, la toate acele persoane care au asa-numita „cocoasa” pe nas sau pe cei cu nasul foarte mare si acvilin… Vor fi primii care vor cere rinoplastia.

Rinoplastia reconstructiva, dupa cum sugereaza si numele, este un tip de interventie dedicat restabilirii unui aspect natural la nasul deformat din cauza unor probleme care pot fi conectate cu traume, malformatii, boli etc.

Probabil ca multi nu stiu ca nasul, pe langa faptul ca este fundamental pentru armonia estetica a fetei, este si un adevarat organ cu functii specifice si importante. Nasul, de fapt, in interior are o conformatie care ii permite sa incalzeasca si sa umidifice aerul care trece prin el si sa ii permita sa ajunga la bronhii in conditii optime. Pentru a-si indeplini functia, acesta trebuie sa aiba trasaturile anatomice potrivite, cu diferitele structuri proportionate. Unei anatomii corecte corespunde un nas frumos si invers. Rinoplastia moderna ar trebui, prin urmare, sa aiba grija sa dea un rezultat natural care sa respecte structurile interne ale nasului, pastrand in acelasi timp functia pentru care este destinat. Ar trebui sa ne gandim la nas ca la un organ care trebuie respectat si tratat cu o delicatete extrema. Pentru a fi siguri de rezultate uimitoare si o interventie fara complicatii, apelati la serviciile oferite de Clinica Dr. Calu.

Leave a Reply