Copii, Evenimente

Ropote de aplauze şi bucurie la ultima ediţie de Tradiţii, basme şi eroi de la noi

Sâmbătă, 21 mai, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român a avut loc ultima ediţie Tradiţii, basme şi eroi de la noi, un proiect 100% românesc, marca MiniArtShow by Ioana Ginghina.

Tradiţii, basme şi eroi de la noi a fost creat din dragostea pentru valorile româneşti şi din dorinţa de a revolarofica fondul cultural românesc,  prin punerea în scenă a basmelor și poveștilor noastre autentice, dar și a tradițiilor, obiceiurilor și produselor culturale.

Am sperat ca prin acest proiect să aducem în atenţia oamenilor, dar mai ales a copiilor, ceea ce România are de oferit, iar aşteptările ne-au fost întrecute, căci, pe parcursul celor trei ediţii am întâlnit aproape o mie de români minunaţi, dornici să vadă, să înveţe şi să afle cât mai multe despre cultura şi patrimoniul românesc.

DSC_0278

Spectacolul Dănilă Prepeleac  a avut parte de ropote de aplauze la fiecare ediţie şi de spectatori entuziasmaţi, care au râs, au cântat şi au dansat alături de actori de fiecare dată. Atelierele creative cu specific tradiţional au avut şi ele parte de un succes neaşteptat, atât din partea celor mici, cât şi din partea celor mari, aceştia învăţând împreună arta meşteşugului decorativ românesc, iar pe parcursul celor două ore, muzeul a fost plin de vizitatori bucuroşi să admire portul, uneltele şi obiectele decorative româneşti.

DSC_0287

Le mulţumim partenerilor principali ai proiectului: Muzeul Naţional al Ţăranului Român, Fundaţia Principesa Margareta a României şi Itsy Bitsy pentru sprijinul şi increderea pe care ne-au acordat-o încă de la început.

Mulţumim şi partenerilor media care ne-au ajutat să promovăm evenimentele: Blitz Tv, Ziarul Ring, Revista Pap Tot!, Melc-codobelc.ro, GoKid.ro, Kidspots.ro, Calendarulmagic.ro, Gradinite.com, Suntparinte.ro, Agenda culturală pentru copii, B24Kids, Blogul mamei.ro, Mamă de profesie.ro, Ana Naghi.ro, Cursuri pentru copii.ro , www.copiisimamici.ro, Portal evenimente copii.

De asemena, mulţumim Administraţiei Fondului Cultural Naţional (AFCN), co-finanţatorii proiectului, care ne-au ajutat să aducem la viaţă o idee şi care au avut încredere în noi, dar şi tuturor acelora care s-au implicat în proiect – Şezătoarea Urbană, echipa Dănilă Prepeleac , colaboratorii şi prietenii MiniArtShow by Ioana Ginghina.

Vă mulţumim şi vouă, tuturor- publicului, participanţilor, dar şi celor care ne-au scris mesaje de încurajare, ne-au felicitat şi ne-au susţinut.

Acesta este doar începutul!

Vă invităm să ne urmăriţi în continuare pe www.miniartshow.ro, dar şi pe paginile de Facebook MiniArtShow şi Tradiţii, basme şi eroi de la noi!

6 Comments

 1. Si eu merg la spectacole impreuna cu baietelul meu. Ultimul spectacol la care am fost : Pacala, in satul lui, ne-a placut foarte mult si abia il asteptam pe urmatorul.

 2. Ador faptul ca oamenii, mai ales cei de la oras, ajuta traditiile sa dainuie, sa intre in sufletul celor mici. Sunt mandra ca sunt de la tara, din locul in care povestile si mestesugurile au luat nastere!

  • Comment by post author

   Ana Naghi

   Si eu mi-s mandra ca sunt de la tara!
   Am participat la aceste activitati impreuna cu fetita mea si pot spune ca tare incantati sunt copiii. Avem nevoie de asemenea evenimente, clar.

 3. ghelbere elena

  E foarte bine ca copii sa invete si sa cunoasca traditiile si obiceiurile poporul roman, poate asa nu vor uita cine sunt.

 4. Nicolae Claudia

  Abia aatept sa creasca si fetita mea putin mai mare sa mergem si noi la astfel de spectacole

Leave a Reply