Copii, Evenimente

Scoala de actorie, film si televiziune by Ioana Ginghina

scoalaactorie3Dragi parinti, pritena noastra Ioana revine cu o prezentare mai ampla a noului sau proiect : Scoala de actorie, film si televiziune by Ioana Ginghina.

Este un proiect ambitios in parteneriat cu Bucuresti Mall pentru copii si tineret cu varsta cuprinsa intre 3 si 14 ani.

Copiii sunt impartiti in 3 grupe pe varste diferite:

Grupa 1: 3-5 ani,

Grupa 2: 6-8 ani

Grupa 3: 9-14 ani.

Copilaria este cea mai fascinanta perioada din viata unui om. Sunt anii jocurilor si a rasetelor, a descoperirii lumii şi a oamenilor de langa noi, a mediului ce ne inconjoara, a responsabilitatilor, pe care invatam sa ni le asumam, cu pasi marunti, evident.

De aceea m-am gandit ca intr-o scoala de teatru mai ales pentru cei mici nu poate lipsi un psiholog cu experienta in dezvoltarea copiilor.

Astfel ca  jocurile si programa scolara va fi gandita de actori profesionisti cu experienta in domeniul copiilor si de un psiholog cu experienta in lucrul cu copiii.

Exercitile, jocurile sunt gandite impreuna pentru a le dezvolta personalitatea cat mai frumos si profesionist posibil.

scoalaactorie1

In experienta noastra de peste 10 ani de lucru cu copiii, am invatat ca educatia prin teatru vine sa dezvolte intelectul si personalitatea copilului. Teatrul poate fi o metoda de educatie si invatamant, care poate interveni in formarea unui tanar.

O alta noutate la scoala noastra sunt invitatii si finalitatea scolii.

Invitatii nostri sunt actori profesionisti si regizori care vor lucra cu cei mici si le vor impartasi din experienta lor.

In final filmuletele vor fi scurtmetraje gandite si realizate  de profesionisti.

Acestea vor putea fi vizionate si pe marele ecran de catre parinti si invitatii acestora in cadrul  cinema Hollywood Multiplex – Bucuresti – din Bucuresti Mall

Mai multe detalii despre locatie, grupe, profesori, ore gasiti pe site: www.miniartshow.ro

Va anuntam ca au inceput inscrierile, iar Ioana si echipa ei va asteapta cu drag!

 

scoalaactorie2

 

Prezentare profesor coordonator: Ioana Ginghina

 
Mulţi mă ştiu din producţiile MediaPro Pictures, dar puţini ştiu despre faptul că încă din timpul facultăţii am lucrat cu copiii şi pentru copii.
Am 12 ani de când sunt actriţă la Teatrul pentru copii „Ion Creangă” din Bucureşti. Pot fi văzută în specatacolele:
– Pinocchio, regia Cornel Todea,
– Taina oraşului invizibil, regia Constantin Dicu,
– Cărăbuşii, regia Cornel Todea,
– Vine, Vine Moş Crăciun, regia Cornel Todea,
-Inimă Rece, regia Sorana Coroamă-Stanca,
– Carolina si Poneiul, regia Cornel Todea.
Din 1 martie 2012 am invintat Compania de teatru „MiniArtShow” unde pe langa spectacole si ateliere de creatie, avem ateliere de educaţie prin teatru şi creaţie cu copiii de diferite vârste, de la cei mai mici de un an până la adolescenţi de 14 ani.
Din anul 2011 predau actorie pentru copiii scolari în cadrul after school-ului Mini Roses Otopeni
Din 1998 şi până anul acesta, am lucrat cu copiii bolnavi internaţi în spitale, în cadrul unui proiect numit ” Cliniclown „.
Acest proiect, a fost o mare şi frumoasă experienţă pentru mine, unde am învăţat foarte multe şi de la trainerii olandezi, care veneau în fiecare an să ne pregătească, dar şi de la lucrul efectiv cu copilul.
În paralel, de 8 ani joc în seriale de televiziune. În acest timp am văzut şi lucrat cu copiii, care visau să joace în seriale tv, dar care nu reuşeau să se concentreze pe textul secvenţelor, şi să işi stăpânească emoţiile sau să asimileze repede indicaţiile regizorului. Din aceste motive, aceşti copii nu reuşeau să facă faţă castingurior, sau daca totuşi ajungeau pe platourile de filmare, nu ţineau pasul cu ritmul şi atmosfera de acolo.
Culisele unui serial de televiziune sunt atractive, dar e greu de făcut faţă, atunci cand eşti protagonistul unei secvenţe.
Copiii nu reuşesc sa-şi canalizeze total atenţia, pe ceea ce au de făcut.
De aceea eu voi urmari prin exerciţii special gândite să-i obişnuiesc cu un regim de filmare, săi ajut să facă abstracţie de tot ceea ce înseamna camera de filmat, microfoane, actori şi o întreagă echipă de filmare şi să reuşească să se concentreze asupra textului şi stărilor sufleteşti, pe care le are de jucat.

5 Comments

 1. Andra Plop

  Frumos proiect!

 2. Bianca Roxana Anitei

  Ioana face o treaba minunata. E foarte talentata si dedicata, iar atunci cand pui suflet nu poate iesi decat ceva deosebit!

 3. foarte frumoooss !!!! <3

 4. Rauta Monica

  Frumos, noi deocamdata suntem prea mici

 5. Mioara Hus

  Teatrul e aproape de sufletul meu, mi-a placut de mica si chiar am facut cursuri (la „Casa pionierilor”, cum se numea pe atunci), am jucat in spectacole, am prezentat spectacole si pot spune ca ma simt f. bine pe scena. Am si vrut sa dau la teatru dupa terminarea liceului, dar mai apoi, am renuntat in favoarea muncii la catedra, cu cei mici. Dar asta nu m-a impiedicat sa le insuflu elevilor mei dragostea pt. teatru. Am introdus in cadrul orelor optionale si educatia prin teatru si dans, iar in fiecare serbare pregatita, cu orice ocazie, sigur aveam si o piesa de teatru si pot spune ca le placea f. mult elevilor! Asa ca, proiectul Ioanei Ginghina e foarte binevenit, util si educativ din multe puncte de vedere si merita toata aprecierea si sustinerea!

Leave a Reply