Diverse

Pregateste-te pentru un Secret Santa mai special in 2021

secret santa

Pandemia ne-a schimbat majoritatea obiceiurilor, inclusiv cand vine vorba de socialiazare si petreceri. Din cauza situatiei actuale, este mai prudent ca sarbatorile, inclusiv cea a Craciunului, sa o petrecem cu un numar cat mai limitat de persoane. De asemenea, mult asteptatele petreceri de Secret Santa de la job nu mai sunt ce erau odata, mai ales ca multe corporatii prefera sa isi lase angajatii sa lucreze de acasa. Dar cum sa organizezi un Virtual Secret Santa, fara a stirbi mai nimic din frumusetea evenimentului?

Ei bine, este foarte simplu. Virtual Secret Santa este un schimb de cadouri online cu tematica de Craciun. Fiecarui participant i se atribuie un destinatar cadou si apoi cumpara si trimite un cadou acelei persoane. De exemplu, ai putea trimite un gadget de bucatarie grozav sau o carte. Scopul acestui eveniment este de a mentine socializarea activa si de a sarbatori Craciunul alaturi de colegi. Vom vedea, mai pe larg, ce trebuie sa facem.

Stabileste un buget si alege o data

Desi Secret Santa poate functiona diferit intr-un birou virtual, regulile de baza inca se aplica. De obicei, Secret Santa este o activitate optionala. Deoarece participantii cumpara cadouri de buna voie, cu buget propriu, angajatii ar trebui sa poata alege daca doresc sa participe. In general, daca sunt impuse niste reguli usor de urmat, majoritatea angajatilor unui departament sau unei intregi firme vor fi mai mult decat incantati de participare.

Primul pas catre orice Secret Santa digital este stabilirea unui buget. Un suma de 50 sau 100 de RON este standard, dar poti ajusta pretul mai mare sau mai mic in functie de preferintele echipei care doreste sa participe. Ar trebui sa decizi cu ceilalti bugetul inainte de a anunta activitatea, dar poti alege o data pentru schimbul de cadouri inainte sau dupa anunt.

Aduna listele de dorinte ale participantilor

In birouri, Secret Santa poate spiona aruncand cu ochiul la birouri sau cerand idei de cadouri. Cercetarea de la distanta este insa mult mai dificila. Poti incerca sa afli mai multe despre personalitatea celorlalti de pe retelele de socializare, sau poti comanda cadouri Secret Santa de la Oniogift. Acesta este un magazin dedicat care te va ajuta sa faci comanda online si sa trimiti cadoul persoanei alese.

Mai exista si alta modalitate de a alege cadoul de Secret Santa. Cand te decizi sa participi la Secret Santa online, ar trebui sa existe si o lista de dorinte impreuna cu nume. Participantii pot recomanda cateva categorii de cadouri cum ar fi „ciocolata”, „accesorii de calatorie” sau „articole sportive”. Coechipierii ar trebui sa specifice, de asemenea, orice alte informatii relevante, cum ar fi marimile pentru imbracaminte, alergiile alimentare sau alte aspecte ce tin de preferintele si personalitatea fiecaruia. Aceasta abordare ofera tuturor participantilor un ghid de luat in considerare atunci cand decid ce sa primeasca, fara a elimina distractia de a alege un cadou.

Trimite cadouri catre destinatari

Deoarece nu poti strecura cadouri sub un brad de Craciun, echipa ta va trebui sa timita cadourile prin curier. Dar fiind Secret Santa, nu vei strica secretul in cazul in care pachetul va avea un nume pentru facturare. Ei bine, cu magazine dedicate, Precum Oniogift secretul celui care a trimis cadoul va fi intact. Nu va fi suflata nicio vorba despre cel care a trimis cadoul si surpriza destinatarului va fi una de proportii, tinand cont ca toate cadourile sunt de calitate.

Schimba cadouri prin apel video

Toti participantii vor astepta pana in ziua schimbului de cadouri virtuale pentru a despacheta pachetele pe o platforma de intalnire virtuala precum Zoom sau Google Meet. De asemenea, poti petrece clipe minunate alaturi de colegi jucand diferite jocuri. Fiecare destinatar ar trebui sa incerce sa ghiceasca identitatea celui care daruieste dupa deschiderea cadoului. Dupa ce au fost deschise toate cadourile si cu totii au ghicit cine este Secret Santa-ul propriu, tu si echipa ta puteti face o captura de ecran cu toti cei care participa la aceasta frumoasa petrecere. De asemenea, daca colegii sunt de acord, intreaga petrecere online poate fi inregistrata.

O activitate placuta dupa petrecere este crearea unui album online partajat sau a unui grup privat de social media unde destinatarii pot incarca fotografii cu cadourile in timp ce sunt folosite.
secret santa

Importanta unui eveniment precum Secret Santa

Toate evenimentele sociale sunt importante. Insa, in contextul actualei pandemii, un asemenea eveniment este de o importanta mult mai mare. Aceste activitati online de vacanta ii ajuta pe membrii echipei care lucreaza de acasa sau de la o distanta mai mare sa se conecteze si sa invete mai multe despre interesele si preferintele celuilalt si permit echipelor dispersate sa se bucure de distractia de vacanta de la distanta. In plus, este o modalitate de a ridica moralul celor care poate in aceasta perioada nu pot fi alaturi de familie si prieteni. Aceasta pandemie, pe langa problema legata de criza santira, a adus cu sine si multe situatii in care oamenii se simt singuri si devin deprimati. Un astfel de eveniment le va aduce bucurie si vor sti ca nu sunt singuri.

Asadar, schimburile de cadouri virtuale cu Mos Craciun pot parea complicate, dar schimburile de cadouri online sunt de fapt foarte usor de executat. Tot ce trebuie sa faci este sa stabilesti un buget si o data, sa colectezi recomandari, sa trimiti cadouri si apoi sa te bucuri de roadele eforturilor tale. Cat despre cadouri, exista o multime de produse ce pot fi daruri excelente de Secret Santa sau poti afla alte idei de aici. Organizeaza din timp o petrecere de Secret Santa si bucura-te de compania colegilor, chiar daca acest lucru se va intampla online.

Te-ar putea interesa: Ce cadouri pregatesti pentru fiecare membru al familiei de Craciun?

Leave a Reply