Diverse

Secretul unei echipe unite – activitatile team building

Un birou, un loc de munca, este spatiul unde se intalnesc un mix variat de personalitati, opinii, credinte, asteptari, experiente, probleme de comunicare si conflicte. Este de asteptat ca oamenii dintr-o companie sau o firma sa fie diferiti, insa ei tot trebuie sa lucreze impreuna, ca o echipa.

Aici intra in scena activitatile team building, activitati specifice pentru a crea un grup unitar din mai multi indivizi diferiti din mai multe puncte de vedere. Poate ca au un singur punct comun, munca, dar acest punct este de ajuns pentru a crea o legatura puternica intre ei, pentru ca ei sa reprezinte o echipa eficienta si profesionala. Cele mai eficiente team building-uri sunt cele desfasurate intr-un spatiu cat mai diferit fata de cel de la munca,Vertical Adventure ofera activitati team building in diferite zone ale tarii, programe team building outdoor pentru un staff cat mai eficient.

 

Content-Team Building Pioneering

Activitatile desfasurate intr-un team building ofera o experienta unica pentru intregul staff. Tensiunile din birou, raporturile dintre diferite departamente sau dintre subordonat si coordonator dispar, este un mediu mult mai relaxat, unde se pot suda legaturi puternice, unde pot afla lucruri unii despre altii, unde pot avea conversatii mult mai libere. Dincolo de mediul diferit si mult mai relaxat, activitatile in sine care se desfasoara la un team building creeaza un climat de incredere intre colegi, stabileste noi relatii, pun in evidenta puncte slabe si puncte tari si imbunatatesc comunicarea. Toate aceste lucruri au un rol important in rezolvarea unui task sau a unei probleme la birou, pot ajuta, creand un mediu mai eficient.

Sunt putine joburi unde lucrezi singur. Majoritatea muncii pe care o desfasuram implica colaborare. Acest punct, colaborarea, este tinta tuturor activitatilor team building, cele mai bune proiecte, cele mai complexe proiecte necesita mai multi oameni sau mai multe departamente, iar modul in care acestea conlucreaza afecteaza direct eficienta unei companii. Cele mai bune companii din lume, ca loc de munca, precum Google, folosesc team building-ul ca o modalitate de imbunatatire a relatiilor dintre angajatii lor, pentru a crea un singur organism, sincronizat, pe aceeasi unda, mergand in aceeasi directie.

 

2 Comments

  1. Paola Paola

    Am participat si eu la activitati de team building dar majoritea activitatilor implicau o chitara, un gratar, mult „lubrifiant social” categorisit ca fiind alcool si un intreg registru de note muzicale scoase cat mai afon din gurile noastre 😀

Leave a Reply