Copii

Sfaturi utile pentru a folosi corect culegerea de romana de clasa a 7-a

Este foarte important ca elevii sa invete foarte bine gramatica in clasa a 7-a si chiar in vacanta dintre a 7-a si a 8-a pentru ca atunci cand in clasa a 8-a trec la sintaxa frazei sa nu aiba nicio problema si sa inteleaga totul rapid. Gramatica limbii romane este o parte importanta a examenului numit Evaluare Nationala si chiar daca foarte multi parinti considera ca notele nu sunt relevante pentru rezultatele copiilor lor, in realitate insa aceste note sunt cele care ii ajuta sa ajunga la un liceu foarte bun, ceea ce orice parinte isi doreste pentru copilul sau.
Sunt mai multe sfaturi utile pentru a invata foarte bine gramatica iar elevii care tin cont de ele nu vor intampina probleme.

Invatarea corecta a partilor de vorbire si de propozitie

O culegere romana clasa 7 structureaza materia in functie de parti de vorbire si parti de propozitie si propune exercitii care combina cele doua notiuni. Pentru invatarea corecta a acestora este necesar ca elevul sa trateze separat capitolul care vizeaza partile de vorbire si capitolul care vizeaza partile de propozitie. Ulterior, elevul poate structura materia in functie de parti de vorbire si parti de propozitie si se poate concentra pe exercitii care combina cele doua notiuni. Pentru invatarea corecta a acestora este necesar ca elevul sa efectueze des exercitii care combina aceste notiuni. Analiza morfologica si sintactica este foarte importanta si chiar daca pare plictisitoare pentru ca implica mult scris, in realitate este recomandat ca elevul sa analizeze cat mai mult pentru a retine aspectele importante.

Invatarea corecta a cazurilor

Cazurile sunt foarte importante si ajuta la identificarea anumitor parti de propozitie in mod corect. Exercitiile care vizeaza cazurile sunt cele care ajuta elevul sa le invete intuitiv si usor astfel incat sa retina aceasta materie pe termen lung. Prin urmare o recomandare este aceea de a nu invata materia pe dinafara, pentru ca o astfel de actiune nu aduce beneficii pe termen lung si se recomanda utilizarea informatiilor si exercitiilor dintr-o culegere limba romana clasa 7. Fiecare caz raspunde la o serie de intrebari, spre exemplu, genitivul raspunde la ai, ale, al, a cui?, in timp ce dativul raspunde pur si simplu la intrebarea cui? si multi elevi fac confuzie intre cele doua cazuri. Aceste cazuri determina specificul anumitor parti de propozitie, un atribut adjectival fiind diferit de un atribut adjectival genitival.

Invatarea intrebarilor la care fiecare parte de propozitie raspunde

Atunci cand un elev rezolva exercitiile propuse de o culegere limba si literatura romana clasa 7 este important sa invete foarte bine intrebarile la care raspund partile de vorbire. Sunt foarte multi elevi care nu stiu ca subiectul raspunde la intrebarea cine? in timp ce complementul direct se bazeaza cel mai mult pe intrebarea ce? si doar in anumite situatii specifice i se aplica si intrebarea cine?

In momentul in care elevul invata sa puna corect intrebarile acest lucru se va vedea foarte bine in momentul in care va fi nevoit sa faca sintaxa frazei pentru ca propozitiile subordonate raspund la aceleasi intrebari cu unele mici exceptii. In afara de propozitia subiectiva si cea predicativa care au reguli speciale, toate celelalte propozitii vor raspunde la aceleasi intrebari ca si partile de vorbire corespondente.

O recomandare este aceea ca elevul sa puna intrebarile cu voce tare indiferent de cat de amuzant i s-ar parea acest lucru, pentru a se auzi raspunzand la ele.

Invatarea diferentelor intre prepozitii si conjunctii

Acesta este un aspect pe care multi elevi il trec cu vederea, chiar si cei mai buni pentru ca ei considera ca este vorba doar de niste cuvinte de legatura simple, care nu au niciun rol. In realitate lucrurile sunt diferite. In timp ce conjunctiile leaga propozitii de acelasi fel sau leaga o principala de o subordonata, o prepozitie are rolul de a lega partea de propozitie de o alta constructie de care apartine. Spre exemplu, o prepozitie poate lega complementul de loc de verb sau atributul de subiect. Acestea sunt doar exemple, insa elevii ar trebui sa invete toate aceste aspecte pentru ca sunt importante pentru analiza gramaticala a propozitiilor si frazelor.

Leave a Reply