Diverse

Solutia perfecta pentru o pardoseala din beton rezistenta!

Cand discutam despre domeniul constructiilor, fara doar si poate calitatea lucrarilor este direct influentata de materialele utilizate, utilajele folosite pentru executie si bineinteles cunostintele constructorilor in domeniu.

Fiecare tip de lucrare pentru a putea fi realizata ca la carte, trebuie executata intr-un anumit fel, respectand anumite conditii. Trecerea timpului precum si conditiile la care sunt supuse anumite constructii, lucrari si asa mai departe, sunt principalii factori care ne vor arata daca o lucrare a fost bine executata si cu materiale de calitate.

Desi la prima vedere pare doar o simpla pardoseala care nu necesita cine stie ce inginerie si materiale, ei bine, nu este deloc asa iar podeaua, fie ca este vorba de un spatiu comercial, o cladire de birouri sau de propriul garaj de acasa, este extrem de importanta.

O solutie extrem de eficienta pentru o pardoseala de cea mai buna calitate, este cea realizata din beton sclivisit cu cuart, acest tip de executie fiind extrem de apreciata datorita rezistentei extrem de bune la mase mari, cat si datorita durabilitatii foarte bune in timp. Pe termen lung un beton sclivisit este net superior oricarei alte modalitati de acoperire a pardoselei.

Aceasta metoda ce implica turnarea unei pardoseli, adica cea cu beton sclivisit cu cuart, poate reprezenta una dintre cele mai bune solutii atat pentru spatiile exterioare, cat si pentru cele interioare.

Un aspect foarte important de care trebuie tinut cont atunci cand este turnata o podea, este legat de modul de turnare, deoarece in realitate pe termen lung orice constructie poate fi afectata de miscarile imerceptibile ale solului, asa ca in cazul unei pardoseli de calitate este esentiala utilizarea metodei de cu rosturil de dilatare.

Cu ajutorul unor rosturi de dilatare beton, o pardoseala va rezista mult mai bine in timp si la greutate mare, in special atunci cand suprafetele turnate depasesc aproximativ 20 de metri patrati, podeaua va fi mult mai predispusa in a crapa.

Aceste rosturi au rolul de a preveni acest tip de situatie si isi vor aduce contributia la mentinerea formei si starii initiale a oricarui tip de beton turnat pentru sape sau dale. Cu alte cuvinte, scopul acestor rosturi de dilatare este acela de a premite unor segmente relativi mici din componenta sapelor ori a dalelor din beton turnat, sa se poata deplasa usor in functie de miscarile solului astfel incat sa nu exista nici un risc de a se crapa.

Pentru mai multe detalii despre acest beton sclivisit dar si despre rosturile de dilatare beton, va invit sa da-ti un click pe cuvintele cheie de mai sus, unde veti gasi diferite informatii utile si interesante.

Leave a Reply