Evenimente

Spectacol inspirat de satira medievală, la Teatrul Ion Creangă

Teatrul Ion Creangă anunță premiera oficială a celei mai noi reprezentații dedicate copiilor cu vârsta de peste 8 ani: „Renart Vulpoiul”. Spectacolul este inspirat dintr-un volum de povestiri, intitulat  „Roman de Renart”, din Franța secolelor XII și XIII, și dramatizat de Constantin Dicu.

Evenimentul are loc vineri, 18 octombrie, ora 18.00, la Sala Rapsodia de pe str. Lipscani nr. 53.        

Acesta aduce, în fața publicului spectator, povestea unei trupe de artişti care reimaginează aventurile isteţului vulpoi medieval, jucându-se de-a teatrul în teatru. Îmbinând parodiile muzicale şi fabulele, „Renart Vulpoiul” se doreşte a fi un spectacol distractiv, pentru copii şi părinţi deopotrivă, o întâlnire neconvenţională cu teatrul, la graniţa dintre scenă şi regatul animalelor. Cei mari vor recunoaște tipologii și poante cu subînțeles, iar cei mai mici vor părăsi sala de spectacole înțelegând mesajul moralizator într-un mod distractiv.

afis_renart_vulpoiul

<< Rolul lui Renart este unul pe care l-am așteptat de foarte multă vreme, de aproape 16 ani de când sunt actorul Teatrului Ion Creangă. Este un rol extrem de complex, cu influențe pozitive și negative, care solicită și îl aduce, în fața publicului, pe istețul zilelor noastre, personajul care se descurcă în orice situație. Cu siguranță, publicul o să-l îndrăgească! >> declară Daniel Tudorică despre Renart Vulpoiul.

Din distribuţie fac parte: Daniel Tudorică, Gabriel Vodnar, Mirela Busuioc, Ilinca Atanasiu, Monica Florescu, Nicu Botezatu, Nicoleta Rusu, Marina Secaşiu, Iuliana Costiniu, Marius Nănău, Voicu Hetel, Cristian Irimia.

Regia: Constantin Dicu; Scenografia: Vladimir Turturică;

Coregrafia: Andrea Gavriliu

Veniți la un nou spectacol al Teatrului Ion Creangă, sunteți așteptați să descoperiți o nouă poveste pentru cei mari și cei mici!

Biletele pot fi rezervate la numărul de telefon:  021.317.85.90 și achiziționate de la casa de bilete a Sălii Rapsodia, conform programului afisat pe site.

Teatrul Ion Creangă este o instituţie publică de spectacole, un teatru de repertoriu, aflat în subordinea Consiliului General al Municipiului Bucureşti şi finanţat de la bugetul local. Misiunea sa este de a crea şi promova spectacole de teatru de înaltă valoare artistică, de a coordona şi implementa programe de cercetare şi proiecte cu caracter educativ, social-formativ şi estetic, destinate copiilor cu vârste cuprinse între 0 şi 12 ani, educatorilor, cadrelor didactice specializate, părinţilor sau tutorilor legali.

bannerContent_1

 Parteneri media ai Teatrului Ion Creangă: Itsy Bitsy, Art Act Magazine, Calendar Evenimente, Onlinegallery.ro, ObservatorCultural, Gradinițe.com, GrădinițeBucurești.ro, MondoNews,, PRwave, Revista Mami, RFI România, TV City, UrbanKid, Yorick, Zile și Nopți

2 Comments

  1. Mioara Hus

    Ar trebui sa ne facem timp din cand in cand si pt. a merge la teatru, mai ales cu copiii. E pacat ca tot mai putina lume mai acorda importanta unor astfel de spectacole! Eu, sigur as vrea sa vad acest spectacol impreuna cu fetita si familia. Ne desparte insa o distanta f. mare, avand in vedere ca e la Bucuresti.

Leave a Reply