Evenimente

Teatrul Ion Creangă inaugurează un nou spațiu de joc

Teatrul Ion Creangă anunță deschiderea, începând cu data de 3 Martie a.c., a unui nou spațiu de joc pentru spectacole și ateliere dedicate celor mici, dar și părinților, la sala Ludoteca „Apolodor din Labrador”, din cadrul Bibliotecii Naționale a României (Blvd. Unirii nr. 22).

Inițiativa face parte dintr-un nou program, intitulat Teatrul Ion Creangă. Spațiu viu, menit să aducă teatrul mai aproape de copii și nu numai, acesta fiind lansat ca o invitație adresată întregii familii. O invitație care, totodată, își propune să scrie o nouă pagină în istoria de aproape jumătate de secol a instituției, copiii și părinții fiind invitaţi să ia contact cu arta într-o manieră inedită, pornind de la premisa că Teatrul Ion Creangă este și trebuie să fie un spațiu viu, unde magia spectacolului nu se oprește în momentul în care se trage cortina, ci continuă în toate formele sale de expresie.

Programul Teatrul Ion Creangă. Spațiu viu cuprinde activități culturale și educaționale, dintre cele mai diverse, după cum urmează: spectacole de teatru pentru copii cu vârsta între 0 și 6 ani, ateliere de creativitate pentru copii, conferințe susținute de specialiști în domeniul psiho-pedagogiei, dedicate părinților, și expoziții de desene, costume sau diverse elemente în strânsă legătură cu arta teatrală.

 Teatrul Ion Creanga. Spatiu viu - Lansare - Martie 2014

Calendarul evenimentelor susţinute în luna martie de către Teatrul Ion Creangă la sediul Bibliotecii Naţionale a României (Ludoteca „Apolodor din Labrador”) cuprinde:

 

 • Luni, 3 martie, ora 17.00 Seminţe-Semi” – Spectacol pentru copii între 1 şi 3 ani

 

 • Vineri, 7 martie, ora 17.00 Rotocol” – Spectacol pentru copii între 1 şi 3 ani

 

 • Luni, 10 martie, ora 18.00 – „Ce înseamnă să fii un părinte bun” – Atelier de parenting realizat în parteneriat cu SuntPărinte.ro (activitate gratuită, în bază înscrierii prealabile la adresa de e-mail: parenting@teatrulioncreanga.ro)
 • Marți, 11 martie, ora 17.00 Seminţe-Semi” – Spectacol pentru copii între 1 şi 3 ani

 

 • Miercuri, 12 martie, ora 17.00 – „Seminţe-Semi” – Spectacol pentru copii între 1 şi 3 ani

 

 • Vineri, 14 martie, ora 17.00 – „Jucăria de vorbe” – Atelier de teatru pentru copii între 6-9 ani

 

 • Luni, 17 martie, ora 17.00 – „Şcoala prin jocmetode alternative de a învăţa” – Atelier de parenting realizat în parteneriat cu SuntPărinte.ro (activitate gratuită, în bază înscrierii prealabile la adresa de e-mail: parenting@teatrulioncreanga.ro)

 

 • Miercuri, 19 martie, ora 17.00 – „Povestea spicului de grâu” – Spectacol pentru copii între 3 şi 6 ani

 

 • Luni, 24 martie, ora 18.00 –Atelier „Cum dezvolţi încrederea în sine a copilului” – Atelier de parenting realizat în parteneriat cu SuntPărinte.ro (activitate gratuită, în bază înscrierii prealabile la adresa de e-mail: parenting@teatrulioncreanga.ro)

 

 • Miercuri, 26 martie, ora 17.00 – „În parc” – Spectacol pentru copii între 3 şi 6 ani

 

 • Luni, 31 martie, ora 18.00 – Atelier „Cum creşti autonomia şi independenţa copilului” – Atelier de parenting realizat în parteneriat cu SuntPărinte.ro (activitate gratuită, în bază înscrierii prealabile la adresa de e-mail: parenting@teatrulioncreanga.ro)

 

Biletele pentru spectacolele şi atelierele susţinute la Biblioteca Naţională a României de către Teatrul Ion Creangă vor fi puse în vânzare, începând cu data de 1 martie, la casa de bilete a Sălii Rapsodia din str. Lipscani nr. 53, dar şi în reţeaua Eventim, online pe www.eventim.ro și în magazinele partenere: Orange, Vodafone, Germanos, Domo, Librăriile Humanitas și Cărturești.

 

Mai multe informații despre noul spațiu al Teatrului Ion Creangă găsiți pe site-ul www.teatrulioncreanga.ro și pe pagina Facebook.com/TeatrulIonCreanga.

 

2 Comments

 1. stan adriana

  pacat ca noi astia de la tara,care mai stam si departe de capitala nu avem posibilitatea de a participa..:(

 2. Foarte frumos! 🙂
  Pacat ca nu toate orasele se gandesc la copii 🙁

Leave a Reply