Evenimente

Teatrul Ion Creangă participă la Festivalul „Zilele Monteorului”

Teatrul Ion Creangă participă, în premieră, la cea de-a V-a ediție a Festivalului „Zilele Monteorului” (4-6 iulie 2014, Sărata Monteoru, jud. Buzău), cu spectacolul „Povestea spicului de grâu”, o producție adresată categoriei de vârstă 3-6 ani. Reprezentația va avea loc duminică, 6 iulie, ora 11.00, pe Scena Principală, accesul fiind gratuit.

Povestea spicului de grau__Teatrul_Ion_Creanga

„Povestea spicului de grâu” le propune spectatorilor, printr-o serie de jocuri și povești, să reconsidere lucrurile simple și clipele de răgaz, să (re)descopere magia și povestea aventuroasă a spicului de grâu, care dintr-un mănunchi de boabe mici se transformă în cocă pufoasă. Astfel pornește călătoria de întoarcere la vremurile când aluatul era frământat cu dragoste de mame și bunici, iar pâinea cuprindea o bucățică din sufletul casei.

Povestea_spicului_de_grau_2__Teatrul_Ion_Creanga

Organizat anual, cu ocazia aniversării atestării documentare a localităţii, Festivalul „Zilele Monteorului” urmăreşte să contribuie la relansarea turistică a staţiunii balneoclimaterice Sărata Monteoru ― singura staţiune de acest tip din judeţul Buzău ― printr-o serie de manifestări menite să valorifice moştenirea culturală a zonei. După succesul primei ediţii (2010), care a readus în zonă mii de turişti, Festivalul a continuat să pună în valoare, prin programul său, clădiri de patrimoniu, precum Conacul, Capela sau Biserica Monteoru, dar şi alte spaţii cu potenţial turistic natural şi cultural, încercând să readucă în atenţia publicului splendoarea de altădată a unei staţiuni cândva comparată cu Baden Baden sau Karlovy Vary.

3 Comments

  1. adriana stan

    interesant…nu am mai fost la teatru din copilarie…:( asta pt ca nu am prea avut unde..la tara cam slab cu teatrul 🙂

  2. Pacat ca acum nu se mai face teatru in toate orasele 🙁

Leave a Reply