Copii, Evenimente

Teatrul Ion Creangă revine pe scena Festivalului „Teatru, Stradă și Copil”

Teatrul Ion Creangă revine pe scena Festivalului „Teatru, Stradă și Copil” cu două dintre cele mai îndrăgite spectacole din repertoriu:„Un lup, o capră și trei iezi”, adaptare în cheie modernă a bine-cunoscutei povești „Capra cu trei iezi” de Ion Creangă,și „Lumea lui Paparin”, o comedie care invită publicul să descopere o lume plină de mister și aventuri în compania fantasticului inventator Paparin. Cele două spectacole vor avea loc în Parcul Herăstrău (intrarea Piața Charles de Gaulle), în Teatrul-cort special amenajat de Teatrul de animație Țăndărică, cu sprijinul Primăriei Municipiului București.

 

„Un lup, o capră și trei iezi”

Duminică, 31 august, ora 18.00

*Pentru copii peste 5 ani

Durata: 50 de minute

Regia: Cornel Todea
Scenografia: Viaceslav Vutcariov
Muzica: Eduard Petru Jighirgiu
Coregrafia: Păstorel Ionescu

Distribuție: Povestitorul – Gabriel Coveşeanu; Lupul – Ionuţ Ciocia; Capra – Anca Zamfirescu; Iedul cel Mic – Liliana Donici;Iedul cel Mijlociu – Miruna Ionescu; Iedul cel Mare – Camelia Andriţă; Fierarul – Cristian Boeriu; Compozitorul-personaj – Eduard Petru Jighirgiu.

Un_lup_o_capra_si_trei_iezi__Teatrul_Ion_Creanga

Folosind procedeul de teatru în teatru, povestea clasică se întâlneşte cu lumea modernă, iar copiii se transformă în asistenţii de regie ai Povestitorului, construind împreună o poveste interactivă. Lumea de basm devine un loc de joacă pentru imaginația micilor spectatori, în timp ce Lupul îşi cântă partitura pe ritm dance, Iezii fac primii paşi în premergător, Capra merge pe trotinetă, iar Fierarul foloseşte un instrumentar modern de subţiere a glasului. Oare finalul poveştii poate fi schimbat?

 

„Lumea lui Paparin”

Joi, 4 septembrie, ora 11.00

*Pentru copii peste 7 ani

Durata: 50 de minute

Regia: Vasile Manta
Scenografia: Viaceslav Vutcariov
Coregrafia: Păstorel Ionescu

Distribuție:Paparin / Filipino – Mihai Verbiţchi; Lilu – Marcela Andrei; Tamino – Ștefania Dumitru; Alteia – Marina Secaşiu; Sololarina – Cornelia Pavlovici; Mini – Ioana Ginghină.
În staţia Paparin, energicul și neastâmpăratul Tamino, care visează o lume fără colțuri, și Alteia, fetița cu geamantanul plin de întrebări, se pregătesc pentru o călătorie care îi va purta – fără să știe – spre aceeași destinație: universul unui mare şi misterios inventator. Iar pentru a ajunge acolo tot ce trebuie să facă este să composteze… pelerina magică potrivită.

Lumea_lui_Paparin_Teatrul_Ion_Creanga_foto_6_Maria_Stefanescu___  Medium_Size

Biletele se pot achiziționa în rețeaua Eventim, online,pe site-ul www.eventim.ro, și în rețeaua magazinelor partenere: Orange, Vodafone, Germanos, Domo, Librăriile Cărturești și Humanitas. Totodată, biletele vor fi disponibile înainte de spectacol și la punctul de vânzare amplasat la intrarea în Teatrul-cort din Parcul Herăstrău (intrarea Piața Charles de Gaulle).

 

Mai multe informații despre spectacole sunt disponibile pe site-ul www.teatrulioncreanga.ro, sau pe pagina Facebook.com/TeatrulIonCreanga.

 

4 Comments

  1. adriana stan

    foarte frumos….bravo!pacat ca nu stam in zona….

  2. Paola Paola

    Abia astept sa creasca cea mica sa mergem si noi, ca acum intelege numai daca ii facem piese de teatru in bebeluseasca 😛

Leave a Reply