Diverse

Terminale de plata – casierele de incredere ale viitorului

terminale de plata

Chiar daca aceste terminale de plata sunt din ce in ce mai des intalnite in zilele noastre, inca se cunosc destul de putine informatii despre ele in randul publicului de larg consum, fata de beneficiile pe care le detin.

In primul rand, ele pot acoperi cu usurinta nevoile marilor intreprinderi dar si micilor afaceristi la inceput de drum din diferite domenii, chiar si domeniul bancar. Desi segmentul de piata caruia i se adreseaza este unul destul de vast, nefiind strict determinate limitele de utilizare inca sunt destul de multe retineri cu privire la folosirea acestui tip de aparat.

Terminale de plata self service EasyPay System – eficienta la standarde inalte

Aceste terminale de plata ne pun la dispozitie efectuarea platilor de tip self-service. Daca ne incurca putin termenul self-service atunci clarificam definitia ca fiind autoservire. Pe scurt ne putem efectua singuri platile.Trebuie doar sa avem suma necesara pentru plata si cateva clipe libere. Softul este simplificat astfel incat utilizarea aparatului sa fie accesibila oricarei persoane indiferent daca are cunostinte in domeniu sau nu. Probabil in scurt timp acestea vor prelua atributiile casierelor, motivele fiind lesne de inteles: nu cer salarii, nu obosesc si pot munci 24/24.

Cu ce ne sunt de folos aceste terminale de plata?

Raspunsul este simplu: pentru a ne plati singuri facturile, si nu numai. Numai trebuie sa stam la cozi interminabile sau sa ne incarcam agenta si cu aceste sarcini, cu totii stim ca nu este chiar usor sa platesti factura Enel, de exemplu. Aceasta trebuie achitata la ghiseul Postei Romane sau la banca si indiferent de alegerea facuta suntem taxati extra, cu cativa lei, pentru ca platim prin intermediul lor.

Am auzit cu totii expresii de genul “ cum sa bag eu banii in aparat? Daca este stricat?” sau “daca banii nu ajung in contul meu si se duc cine stie pe unde?”

Acestea sunt retineri obisnuite, iar psihologii o numesc “teama de necunoscut”, este o reactie normala, de supravietuire chiar. Insa pe aceleasi principii functioneaza si un bancomat: de unde putem fi siguri ca desi am selectat pentru retragere 100lei, bancomatul sa fi inregistrat 200 lei. Sigur veti spune: Nu are cum! La fel este si cu terminalele de plata, pur si simplu nu exista astfel de erori.

Terminalele de plata – economie de timp si bani

Am stabilit deja ca putem economisi atat timp cat si bani daca folosim aceste aparate. Timp pentru ca putem efectua operatiunea in orice moment al zilei ne dorim si oriunde gasim un terminal: in mall, inainte de a viziona un film, sau in hypermarket dupa ce am facut cumparaturile sau chiar intalnind un astfel de terminal de tip outdoor, mergand pe strada, iar acestea sunt doar cateva exemple.

Dar oare doar atat stiu terminalele de plata sa faca? Ei bine, nu!

De la incasarea facturilor de orice gen (televiziune, electricitate, sau facturi ale firmelor de cosmetic etc) reincarcarea cartelelor prepay pentru orice retea, incasarea contravalorii tichetelor de parcare sau a ratelor bancare, plata amenzilor si a rovinietelor, etc.

Mai nou sunt disponibile si in hypermarketuri, acolo unde trebuie sa iti platesti singur cumparaturile folosind un astfel de aparat. Nu ca ar fi ceva rau in asta, macar asa nu va trebui sa zambim unii la altii in timp ce asteptam la coada, nerabdatori si putin stresati, de parca ne-am fi imprietenit deja.

Acestea fiind spuse va trebui sa ne obisnuim cat mai repede cu terminalele de plata pentru ca este posibil ca acestea sa preia locul casierelor si mai ales sa avem intotdeuna suma fixa, aparatul, poate, nu elibereaza rest sub forma de numerar, insa restul se elibereaza pe chitanta, sub forma de cod de bare, rest ce poate fi utilizat scanand chitanta la oricare din terminale, achitand oricare din cele peste 100 de servicii existente pe terminal.

CONTACT: https://www.easypaysystem.ro
TELEFON: (+40) 753-999.918; (+40) 753-022.944

Leave a Reply