Diverse

TOP 5 modalitati inedite prin care sa aduci armonie in casa

Caminul are foarte multe roluri pentru fiecare individ, numarul si importanta acestora variind de la persoana la persoana. „Acasa” nu este doar un loc, ci si un sentiment, care daca doresti sa fie regasit in locuinta ta, trebuie sa investesti in crearea unui spatiu perfect pentru dorintele si nevoile tale. Nu ezita sa cauti pana gasesti cea mai buna reamenajare pentru tine insuti, pana cand design-ul interior al imobilului iti ofera tot confortul de care ai nevoie pentru a te relaxa si odihni corespunzator.

5 modalitati prin care sa creezi armonie in locuinta prin reamenajare si reorganizare

–>Opteaza pentru un stil de amenajare potrivit tie

Mediul in care locuiesti este foarte important, deoarece el are rolul de a te energiza, ajutandu-te sa te destinzi si odihnesti corespunzator. Pentru a putea face acest lucru, cand decizi ca este momentul potrivit pentru a-ti reamenaja locuinta, studiaza putin stilurile de design interior. Viziteaza site-ul www.homelux.ro pentru a vedea gama vasta de piese de mobilier si decoratiuni din care poti alege online. chiar din confortul propriului camin. In functie de caracteristicile fiecarui stil de amenajare, in conformitate cu lifestyle-ul pe care il ai, de personalitatea si preferintele estetice, alege-l pe cel care consideri ca ti se potriveste cel mai bine, atat din punct de vedere practic, cat si estetic.

–>Nu ezita sa investesti in decoratiuni naturale

Indiferent de stilul de amenajare pe care il alegi pentru casa ta, plantele sunt un must. Desi sunt o responsabilitate in plus, acestea completeaza armonios imaginea de ansamblu, aducand in caminul tau nu doar „o pata de culoare”, ci si o priveliste linistitoare. Daca nu consideri ca ai suficient de mult timp pentru a te ocupa zilnic sau saptamanal de acestea, achizitioneaza sau creeaza-ti o decoratiune naturala din plante suculente, desertice, acestea necesitand o ingrijire periodica minima.–>Fii organizat, evitand sa amani curatenia periodica

Optand pentru un design simplu, va fi mai usor sa faci mentenanta periodica a imobilului. Cu toate acestea, tendinta generala, dupa zilele pline de la birou, dupa rutina extenuanta, este de a amana curatenia, pentru „a doua zi”. Incetul cu incetul, dezordinea sa va resimti, creand o atmosfera tensionata, care va obosi psihicul, involuntar.

–>Cand reamenajezi, alege o paleta cromatica potrivita tie

Culorile sunt foarte importante in viata noastra, influentand atmosfera unui loc si, implicit, starea de spirit. In functie de intensitatea acestora, dar si de tipul luminii dintr-o incapere, puterea de concentrare si capacitatea de relaxare a psihicului si emotionalului sunt favorizate sau nu.

–>Evita sa completezi imaginea de ansamblu a locuintei cu prea multe decoratiuni

Decorul unui camin trebuie sa fie organizat, indiferent de dimensiunile si forma pe care le are acesta. Deseori, multe persoane tind sa achizitioneze foarte multe obiecte decorative, supraaglomerand astfel, imaginea de ansamblu a locuintei. In aceasta situatie, subconstientul va resimti in timp, o presiune inexplicabila, care il va determina sa evite locul respectiv. Totodata, aceste situatii favorizeaza dezordinea, destabilizand echilibrul pe care orice camin trebuie sa il aiba, constant.

Pentru a avea armonie in casa ta, nu este suficient sa imbunatatesti decorul, ci si sa faci schimbari in viata ta personala, sociala si profesionala, care sa iti favorizeze linistea interioara. Avand grija la factorii daunatori care te inconjoara si controland toxinele pe care le lasi in mediul tau inconjurator (persoane cu o influenta negativa, stres, consum psihic si emotional, oboseala excesiva, etc.), vei reusi sa obtii rezultatele dorite, intr-un timp mult mai scurt.

1 Comment

  1. Mioara Hus

    Acum ca am renovat o camera a casei, am simplificat mult lucrurile in amenajarea ei. Inainte, simteam cum ma sufoca, la propriu, tot ce era in camera respectiva. Am sortat lucrurile, obiectele decorative si am pastrat doar o parte. Am donat, am si aruncat multe lucruri adunate in timp. Fac treaba asta, de regula, la inceput de an si mai debarasez din lucruri. E chiar terapeutic! Si chiar te simti mai bine intr-un spatiu mai aerisit decat intr-unul aglomerat cu lucruri de tot felul!

Leave a Reply