Diverse

Un altfel de show: improshow cu Obligó

Cele mai frumoase lucruri sunt lucrurile spontane, cele pe care nu le planuim cu mult timp inainte. Cele care se intampla, pur si simplu si ne bucura.

Cel mai probabil cand spui actorie automat te gandesti la scenarii si replici dinainte pregatite. Pe care spectatorul asezat cuminte in sala le primeste de pe scena. Dar cum ar fi ca actorii sa iti ofere un spectacol real si viu, de improvizatie? O astfel de trupa este Trupa de Improvizatie si Comedie – Trupa Obligó

obligo

 

Ce reprezinta proiectul Obligó?

In spatele acestui nume stau oameni talentati care inca de pe vremea cand erau studenti si-au dorit sa faca ceva deosebit. Sa faca lucrurile altfel, in sensul frumos al cuvantului.

Ca orice lucru minunat totul a pornit de la o joaca. Poate ca nu e intamplatoare data cand trupa a luat nastere: 1 iunie 2009. In prezent trupa are o istorie bogata, cu aproximativ 800 de spectacole la activ.

 

Ce iti poate oferi trupa Obligó?

Poate ca pentru unii spectatori improvizatia pare un lucru simplu de realizat, insa nu e chiar asa. E o arta sa creezi momente deosebite pornind de la lucruri banale care ne inconjoara. Pentru ca noi, oamenii mari, uitam sa ne mai jucam si suntem atat de incorsetati.

Ceea ce reuseste trupa Obligó este sa descreteasca fruntile spectatorilor cu spectacole de improvizatie si comedie. Spectacole interactive, in care spectatorii sunt si participanti. Si totul se intampla spontan, fara nicio replica pregatita de cei cinci actori. Practic este aleasa o tema din public iar actorii se folosesc de idee pentru a improviza un spectacol: creaza o poveste, canta si danseaza, fac pantomima.

Pe langa aceste spectacole trupa ofera si spectacole private, personalizate de fiecare data, in functie de spectatorii prezenti. Ce mod mai placut de te relaxa decat cu o portie sanatoasa de ras?!

Ai nevoie de un maestru de ceremonii pentru evenimentul tau? Organizezi un team building pentru echipa ta si vrei sa asiguri o atmosfera relaxata si placuta? De fiecare data raspunsul este acelasi: Obligó.

Ii admiri in general pe actori pentru dezinvoltura lor? Atunci afla ca aceeasi trupa Obligó vine in sprijinul tau. Te poti inscrie la workshopul de dezvoltare personala Curajul de a fi- zece pasi spre tine insuti. Vei invata cum sa fii tu insuti si sa te simti bine in propria piele.

Iar daca vrei sa iti dezvolti creativitatea poti opta pentru cursuri de improvizatie, de ce nu?

Poate te intrebi cat de reusite sunt astfel de spectacole de improvizatie si cat de apreciate sunt. Pentru a intelege mai bine fenomenul Obligó aveti mai jos o mostra:

 

Ce zici, vii la un spectacol Obligó?

2 Comments

  1. ghelbere elena

    Nu am fost la un astfel de spectacol. Mi se pare interesant si amuzant in acelasi timp.

Leave a Reply