Diverse

Un Plus (de) Confort e tot ce imi doresc!

In urma cu cativa ani nici nu indrazneam sa visez ca voi ajunge sa am propria mea casuta. Mi se parea imposibil sa reusim, pentru ca nu suntem oameni bogati si nici matusi celebre nu avem. Deci, eram si suntem pe cont propriu. Dar, dupa multa munca si strans ca furnica, am reusit. Cand altii se distrau, noi puneam banutii la banca. Si s-au strans, dupa ani de munca.

… 19 ianuarie 2012, am semnat contractul: am devenit proprietari.

Cand ai 20 de ani si un tel anume, atingerea lui ti se pare capat de linie. Cand ai 30 de ani si ai reusit sa atingi telul respectiv, iti dai seama ca este doar portita catre un alt drum. Asta e viata, pana la urma: un lung sir de experiente, de teluri atinse si de altele noi. Casa pe care ne-am cumparat-o nu este noua, nu ne-am fi permis niciodata una. E o constructie de peste 30 de ani, asadar epopeea a inceput abia DUPA ce am cumparat casa.

Si iata-ne cu o lunga lista de lucrari pe care trebuie sa le facem pentru a obtine confortul dorit.

Punctul numarul 1 pe lista de care va spuneam este reprezentat de izolatia termica, atat prin placarea peretilor, cat si si prin montarea de geamuri termopane.

 

aluminiu

Stiti expresia Ce iei pe mere, dai pe pere? Cam asta inseamna si casa neizolata: incalzesti doar ca sa aiba ce sa iasa prin toate punctuletele casei. E drept ca o casa sanatoasa respira, dar ce te faci cand expira mai mult decat inspira?! Poate multa lume nu acorda o importanta izolatiei termice, dar pentru mine e un punct spinos. Caldura inseamna confort si nu am de gand sa o pierd asa usor.

Sa va dau un exemplu : casa mamei, complet izolata, are acum, pe vremea asta, o temperatura constanta de 20-22 de grade Celsius. La mine, cu izolatie doar in pod(momentan), scade pana la 15 grade, ca sa nu va spun cat era in diminetile de acum 2 saptamani… Asadar, diferenta intre o casa izolata si una neizolata e uriasa!

Am lucrat in studentie la o firma ce producea termopane si am idee despre subiect, asa ca stiu cam de ce as avea nevoie pentru maxim confort termic(si nu numai): geamuri termopan cu profil de aluminiu cu minim 3 camere si feronerie italieneasca(cei mai buni in domeniu). Avem deja schite cu dimensiuni, am stabilit care canat va fi fix, care oscilobatant, acum imi ramane sa cercetez piata si sa stabilim suma finala cu care trebuie sa ne pregatim.

Am gasit pe PlusConfort.ro ceva ce mi-a usurat munca: un tabel cu preturi pentru geamuri termopane, calculate in functie de tipul geamului si de dimensiuni, atat cu profil PVC, cat si de aluminiu. Acum sanatosi sa fim, sa muncim sa strangem suma necesara si sa ne apucam de treaba. Dupa ce am ajuns aici, nimic nu ma mai opreste!

Lista ramane deschisa, la o casa muncesti mereu…

12 Comments

  1. Mihaela Bolea

    Să vă bucuraţi şi de această realizare, asta vă doresc din suflet! 🙂

  2. Si eu stau la casa si la mine prima pe lista este izolarea,nu am reusit pana acum 🙂
    Si la noi dimineata este frig si cum avem soba pe lemne,dureaza pana se incalzeste.

  3. Andreea Ceaus

    Sa va bucurati de ea…si noi speram ca in doi ani sa ne mutam in casa noastra

  4. Cimpoi Maria

    daca ai nevoie de un pret la tamplarie te pot ajuta

  5. Sa va bucurati de ea si sa dea Domnul sa va indepliniti visele :-*
    Eu am termopane dar am izolat numai spatele casei… 😀 dupa casa mea nu mai este nici o casa si se cam simtea frigul,acum l-am mai oprit un pic cu timpul vrem sa o izolam toata

  6. Lia

    Buna, experienta in construit si izolat, dar mai ales in economisire si stransul banilor am si eu … destula. Adica sunt casatorita de aproape 20 de ani, la 2 ani dupa casatorie ne-am apucat sa turnam temelia,cu un beci, apoi parterul in urmatorul an, apoi peste alt an etajul, si in alt an acoperisul. Nu sunt multi metri locuibili, adica ceva modest pe P+1 : 140 m/2. Insa a trebuit sa facem scara la intrare, ne-am dorit si o mica terasa, pe care am facut-o dupa alti 12 ani. Ne-am mutat acum 11 ani in ea, neterminata bineinteles. De izolat ne-am apucat sa o izolam cu un an inainte, cand lucrul asta se facea doar in afara, dar am vazut pe buzunarul nostru cata economie in comparatie cu altii am facut la lemne. Avem cum am mai spus centrala pe lemne , facuta de sotul meu ca si instalatia in casa, dar va spun ca dupa 19 ani traiti la oras, nu m-as mai intoarce pentru nimic in lume la bloc. Confortul ti-l faci asa cum vrei oriunde la tara. De lucru mai gasim in fiecare an la ea, dar cel putin avem unde sta, este muncita de noi si avem cu ne mandrii. Sper ca si voi sa va bucurati de tot ce aveti si sa fiti mame fericite si implinite alaturi de cei dragi !
    Lia.

    • Comment by post author

      Ana Naghi

      Felicitari, Lia! Nu pot decat sa admir oamenii care muncesc si pun caramida cu caramida pentru o viata mai buna!
      Si pe noi ne asteapta un drum lung, dar frumos, caci satisfactiile muncii tale sunt cele mai frumoase 🙂

  7. Geanina Nastasiu

    Sa-ti ajute Domnul in tot ceea ce faci,spor la toate!

Leave a Reply