Copii

Uneori aripile copiilor sunt cursuri de limba germana

Nici nu va imaginati cat de greu este pentru un parinte, cand lacrimile copilului se innoada in barba fiindca refuzurile la dorintele lui curg neincetat ca apele unui izvor de munte!

Posibilitatile financiare ale parintilor fac diferenta adesea intre un copil fericit si unul suparat. Baiatul nostru nu isi exterioriza niciodata insa frustrarile, nici nu cerea nimic pentru el, fiindca fusese martor, cand noi, maturii, renuntam pe rand in favoarea familiei si a prioritatilor.

-Ce copil matur cu suflet curat avem si iti multumesc ca mi l-ai daruit, i-am spus intr-o zi sotiei! Ma doare ca nu-i putem oferi mai mult si cel mai mult ma doare ca nu-si exprima niciodata dorintele.

Asa am cazut de acord sa economisim drastic si sa-l intrebam ce isi doreste cel mai mult.

Cursuri germana copii, ne-a raspuns cu entuziasm! Asta este tot ce vreau cu conditia ca voi sa nu renuntati la ceva anume sa ma inscrieti pe mine la cursuri.

M-a durut pentru prima data mai tare exprimarea dorintei, decat reprimarea ei. “Il pierdem. S-a saturat de saracie, asteapta sa-i creasca aripi si sa zboare la studii si apoi la munca in Germania fiindca a auzit si el ca acesta tara este Raiul pietei de munca din Europa.”

L-am dus la institut, am primit confirmarea ca trebuie sa participe la cursuri, dar cu un ochi radeam si cu altul plangeam.

Radeam fiindca stia sa faca alegeri excelente de la o varsta atat de frageda. Nu si-a dorit dulciuri, nu a vrut jucarii, nu a cerut sa mearga in tabara sau excursie, ci a vrut sa invete o limba straina importanta, care se vorbeste in multe state de pe glob.

Il concepusem din infinita dragoste si nu in mod egoist, sa aiba cine sa ne ingrijeasca si sa ne aduca o cana de apa la batranete, de aceea aripi de limba germana si-a dorit, la cursuri de germana copii l-am inscris.

Am investit cu folos in el? Astazi, fiul nostru este un student eminent si lucreaza pentru o multinationala comunicand cu partenerii straini in limba germana. Nu si-a parasit tara, ne duce in excursii in Romania si peste hotare si nu am avut niciodata belsugul pe care il avem acum in casa.

-Niciodata nu m-am gandit sa aleg aceste cursuri numai pentru mine, ne-a spus intr-o zi cu voce barbateasca! Am invatat de la voi sa renunt in favoarea celor dragi, dar pentru ca m-ati incurajat, am ales sa lupt pentru toti. Sunt de neoprit. Trebuie sa avem acces la tot ce este mai bun si mai valoros si sa ne bucuram impreuna!

Oferiti libertatea de a alege copiilor vostri! Am fi fost tristi, daca alegea sa plece si se indeparta de noi, dar nu am fi avut niciun drept sa-l retinem si sa-l condamnam permanent la lipsurile cu care ne confruntam noi. Cursurile de limba germana sunt o usa deschisa catre oportunitati si in tara noastra, nu numai in strainatate.

Interesati-va in acest moment sa va dati copiii la Scoala de vara organizata de ILSC.ro si lasati copiii sa va salveze viitorul daca vor acest lucru!

Leave a Reply