Diverse

Vacanta in Moldova

Cateodata o vacanta mai aproape de casa ar putea fi alegerea cea mai potrivita pentru voi. Veti constata ca un sejur in Moldova ar putea fi exact ce aveti nevoie pentru a va putea bucura de o vacanta bine meritata. Aceasta tara va ofera o multime de lucruri. Cetatea Soroca este un important centru turistic pe care il veti aprecia foarte mult. Acest centru turistic este recunoscut pentru arhitectura sa medievala si cu siguranta va fi un loc pe care il veti indragi. Aceasta cetate se afla la 160 km de Chisinau. In perioada medievala cetatea facea parte dintr-un sistem vast defensiv al Moldovei. Hotarele tarii erau protejate de mai multe cetati. Cetatea este foarte solida, avand 4 turnuri circulare de aparare si un turn rectangular. De asemenea, ea mai are si porti de acces, dar si o fundatie rezistenta ce ajunge pana la 7 metri in sol.

Orheiul Vechi este un loc pe care nu ar trebui sa-l omiteti. Pesterile din stanca defileului sunt extrem de interesante, ele fiind sculptate de mana omului. Aceste pesteri au fost folosite de calugari, fiind transformate in chilii si in biserici. Chiar si azi viata monahala din aceste pesteri continuie sa dainuie. Statiunea balneologica „Nufarul Alb” este o zona foarte bogata in izvoare termale. Acesta este cel mai mare senatoriu din Republica Moldova, fiind situat in apropierea centrului orasului Cahul. Aceasta statiune are o capacitate de 500 de locuri, pacientii bucurandu-se de bazin, discoteca sau de activitati precum biliardul.

Rezervatia zimbrilor este un alt loc ce ar trebui vizitat. In aceasta zona va veti putea bucura de o padure de stejari seculara. Alegand o vacanta in aceasta zona, veti constata ca veti lua o decizie foarte buna pentru ca veti avea de castigat. Moldova este o tara foarte interesanta si veti decoperi multe lucruri daca veti merge in vacanta aici.

3 Comments

  1. ghelbere elena

    Am fost intr-o mica iesire in Moldova, la Chisinau dar o excursie mai lunga nu am facut. Este o idee foare buna.

  2. Madalina Gradinariu

    Hmmm. Pana acum nu m-am gandit sa merg intr-o vacanta sau macar mini vacanta. Multi prieteni de-ai mei au mers in Moldova pentru cumparaturi pentru ca la ei alimentele sunt mai ieftine

  3. Valeria Chertes

    Mie mi-ar place sa ajung in Maramures.

Leave a Reply