Diverse

Viitorul unitatilor de stocare

   Lumea evolueaza intr-un ritm ametitor! Ceea ce astazi este gadget, maine este deja piesa de muzeu! E ceva normal, pana la urma, sa ne dorim sa progresam, sa ne imbunatatim si infrumusetam viata. Acest lucru este valabil si pentru unitatile de stocare.


  In prezent folosesc atat un HDD extern performant , cumparat de pe magazinul online Azerty, cat si vreo 2 stick-uri de memorie. Am atatea fotografii stocate, incat daca as merge la un centru foto sa le printez, cu siguranta ar fi afacerea anului! Ma intreb oare unde se va ajunge in viitor? Cat de mult vor evolua unitatile de stocare? O intrebare la care raspunsul nu este usor, cel putin pentru mine. Nu sunt o buna cunoscatoare a domeniului, dar incerc sa fac un exercitiu de imaginatie si sa vad cum va arata in viitor o astfel de unitate.   Cu siguranta primul aspect care va fi imbunatatit va fi dimensiunea unitatii de stocare. Stick-urile actuale sunt foarte practice, dar probabil ca vom avea in viitor unele si mai mici, nu as exclude dimensiuni minuscule, cat sa nu il pierzi totusi in buzunar. Nu va dura mult pana ca un HDD extern la promotie, de exemplu sa ajunga la dimensiunile unui stick de memorie, iar stick-ul, asa cum spuneam, va ajunge cat o boaba de mazare. Desi deja dimensiunile sunt destul de mici…

   Dar evolutia nu inseamna exclusiv imbunatatirea designului si reducerea dimensiunilor, cu siguranta vor creste semnificativ capacitatile de stocare, astfel incat vom stoca de n ori mai multe informatii decat in prezent.

   Marturisesc ca imaginatia mea nu a reusit sa vada exact cum arata viitorul unitatilor de stocare, dar a incercat acest lucru pentru aceasta proba din SuperBlog 2012.

1 Comment

  1. ghelbere elena

    Nu stiu noi daca ne putem acomoda cu evolutia tehnologiei.

Leave a Reply