Diverse

Vinuri de cea mai buna calitate de la Vinere.ro!

Vinere.ro este un magazin vinuri de cea mai buna calitate, un loc de unde clientii pot cumpara o gama vasta de sortimente.
Magazinul este specializat in vinuri rosii, vinuri albe, vinuri rose, dar si vinuri spumante.

Vinul in ziua de astazi a devenit precum o carte de vizita, deoarece o sticla de vin poate fi un cadou pe care il poti face unui prieten, iubit/iubite, sefului tau sau unei rude. In functie de calitatea vinului va fi cu atat mai apreciat de cel care il primeste. Pe Vinere.ro gasim o selectie de vinuri premium, recunoscute in toata lumea pentru buchetul lor unic, iar preturile nu sunt deloc mari.

Desi vinurile rosii sunt cele mai comune, in functie de meniul ales sau de preferinte, clientii mai pot cumpara si alte tipuri de vinuri precum:

  • Vinul alb sec. Productia vinului alb nu necesita procesul de ”contact al cojii”, ceea ce inseamna ca procianidina din coaja nu ajunge in vin. Cu toate astea, vinul alb sec este o alegere potrivita, chiar daca ii lipsesc cateva proprietati protective.
  • Vinul Rosé. In general, vinurile rosé sunt facute folosind struguri rosii, dar ”contactul cojii” (adica procesul in care coaja sta in contact cu sucul) este mult mai mic decat la vinurile rosii si portocalii. De exemplu, pentru un vin rosu, acesta poate fi de o saptamana sau doua, in timp ce pentru un vin rosé este de doua pana la 20 de ore. Cu cat acest contact este mai mic, cu atat cantitatea de antioxidanti scade.
  • Vinul portocaliu (orange wine). Top-ul celor mai sanatoase vinuri este urmat de vinul portocaliu, care a fost descris ca ”un vin alb facut ca unul rosu”. In procesul de creare a vinului alb, coaja este indepartata dupa ce strugurii sunt presati.
  • Vinul rosu sec. Vinurile rosii sunt cele mai sanatoase dintre toate, deoarece contin o cantitate mult mai mare de antioxidanti. Asta datorita cojii care nu se indeparteaza in timpul fermentarii. Antioxidantii pe care acea coaja ii ofera, precum procianidina, aduc beneficii sanatatii inclusiv protejarea inimii si cresterea longevitatii.
  • Vinuri cu o corpolenta scazuta – sunt vinuri subtiri, de obicei albe, cu un volum de alcool mai scazut si se asociaza de obicei cu mancaruri de o corpolenta egala – peste, preparate vegetariene, salate, aperitive si alte preparate specifice mesei de pranz.

    Vinuri cu o corpolenta medie – pot fi si vinuri albe, dar si rosii si se asociaza cu feluri principale, care contin carne slaba, dar si paste, pizza, preparate cu sosuri mai grele, chiar si la unele preparate cu un soi de peste mai gras.

    Vinuri cu o corpolenta mare – de cele mai multe ori sunt vinuri rosii, tari si se asociaza cu feluri de mancare ce contin carne rosie, dar si paste cu un sos mai greu. Este de preferat sa eviti asocierea unui vin corpolent cu mancaruri acide sau foarte condimentate.

    Cunoscatorii pot conta mereu pe Vinere.ro pentru a alege sticla potrivita!

    Leave a Reply