Toti avem un tip de bautura alcoolica preferata pe care o savuram alaturi de cei mai buni prieteni. In cazul meu este whisky, deoarece se remarca cel mai bine dintre toate spirtoasele, fiind o bautura rafinata, cu tarie si o istorie bogata in spate.
Cele mai frumoase weekend-uri sunt cele alaturi de prieteni si o sticla de whisky in timp ce jucam poker sau discutam despre urmatoarele vacante impreuna. Desigur, whisky este si bautura preferata a celor carora le place sa negocieze pe sume mari, afaceri sau masini. Insa, atentie, pe cat de placut este un pahar de whisky, pe atat de inselator. Prea multe pahare de whisky iti pot fura pamantul de sub picioare, mai ales daca nu este de calitate. De aceea, prefer sa sa cumpar intotdeauna aceasta bautura de la https://www.24drinks.ro/whisky, deoarece acest magazin este un furnizor specializat in bautura rafinata, iar colectia sa include brand-uri renumite in toata lumea.
Nu putem sa vorbim despre whisky fara sa aducem aminte de Jack Daniels, o bautura a carui istorie este legata de controverse, curaj, tarie si pasiune. Istoria whisky-ului Jack Daniels incepe in anul 1866 cand distileria din Jasper a fost infiintata de catre „Jack“ Newton Daniel, care s-a nascut in anul 1850 intr-o familie numeroasa. In anul 1866, distileria „Jack Daniel’s“ a fost inregistrata oficial ca fiind prima distilerie inregistrata din SUA.
Daniel si-a folosit mostenirea din mosia tatalui sau pentru a fonda o afacere de distilare legal inregistrata in 1875. El a achizitionat terenul in care se afla distileria Jack Daniel astazi, cumparata in 1884. Cunoscuta drept „Stillhouse Hollow” sau „Jack Daniel’s Hollow”, proprietatea include o pestera la baza unei stanci de calcar. O statuie la dimensiunea reala a lui Jack Daniel sta astazi in fata izvorului pesterii. Apa filtrata cu calcar este adesea considerata un ingredient esential intr-un whisky bun. In acel moment, mai mult de 15 distilerii functionau in zona Moore, Tennessee.
Daniel a ales sticlele sale in forma de patrat la sfarsitul anilor 1890 pentru a transmite un sentiment de corectitudine si integritate. Brandul sau s-a dezvoltat si mai mult dupa ce a castigat medalia de aur pentru cel mai fin whisky la targul mondial din St. Louis din 1904. In competitie, el a fost in competitie cu 20 de distilatori cu experienta din Europa si de pe glob.
Pentru a savura un whisky de calitate, in primul rand, ai nevoie de un whisky de calitate. Cauta unul care sa aiba o vechime de minim 5 ani. Pentru a savura whisky-ul precum expertii, iti trebuie apoi un pahar in forma de lalea, mai gros la baza si cu o gura mai stramta si un pahar cu apa plata, neaparat la temperatura camerei. Forma permite concentrarea aromelor spre varf. Toarna in pahar numai doua degete de whisky si roteste-l putin in aer pentru a-i observa culoarea. Cu cat nuanta este mai inchisa, cu atat bautura ar trebui sa fie mai veche. Exista, bineinteles, si bauturi invechite special in butoaie de Sherry, cu o culoare puternica, dar fara sa fie foarte vechi.
Urmatorul pas este sa ii observi corpolenta. Inclina paharul in asa fel incat bautura sa atinga peretii acestuia. Cu cat se pastreaza mai mult pe pahar, cu atat este mai vechi.
Cum se bea un whisky?
Urmeaza aprecierea aromei. Pentru asta trebuie sa ii pui putina apa plata in el, pentru a-i scadea taria alcoolica si a-i desprinde parfumul. Miroase bautura, in timp ce agiti usor paharul. Abia apoi poti gusta whisky-ul. Ii vei simti taria mai intai in cerul gurii, iar apoi experienta se va extinde. Cu cat aroma este mai intensa si tine mai mult, cu atat bautura este mai buna. Degustarea whisky-ului este o arta in sine, nu tine numai de procesul de fabricare. Un cunoscator ale acestor bauturi fine isi va da seama imediat de vechimea si calitatea de filtrare a vaporilor de alcool.
Magazinul 24drinks.ro se mandreste cu o gama vasta de whisky de foarte mare calitate de la producatori renumiti precum:
-ABERLOUR A’BUNADH;
-AMRUT FUSION;
-MACALLAN FINE OAK;
-WHISKY TALISKER;
-ARDBEG UIGEADAIL;
-AUCHENTOSHAN;
-WHISKY CARDHU;
-CONNEMARA PEATED;
-DALMORE CIGAR MALT;
Ce beneficii ofera bautura whisky?
Whisky-ul are un nivel extrem de scazut de grasimi saturate, sodiu, si carbohidrati, asa ca il poti consuma fara sa iti faci griji cu privire la efectul pe care il va avea asupra nivelului de zahar din sange. Pentru cei care sufera de diabet, un deget sau doua de whisky reprezinta alegerea potrivita. In ceea ce priveste compusii organici, whisky-ul este bogat in acid elagic, care este un antioxidant foarte puternic, responsabil pentru o mare parte din beneficiile pe care le ofera bautura. Acidul elagic este cunoscut pentru proprietatea de a asigura o buna functionare a organismului, distrugand in acelasi timp substante extrem de nocive cum ar fi celulele canceroase.
Leave a Reply