Casa&gradina

Avantajele și dezavantajele aparatului de aer condiționat

aer conditionat

Atunci când vine vorba despre aparate de aer condiționat split, există două tabere. Este vorba despre grupul celor care le adoră și văd doar avantajele acestui echipament, dar și tabăra celor care sunt de părere că este dăunător pentru sănătate. De aceea, în rândurile de mai jos, avem pentru tine câteva avantaje și dezavantaje ale acestor unități.

Confort și temperaturi scăzute

Prin folosirea unui aparat de aer condiționat ai parte de temperaturile scăzute pe care ți le dorești pe perioada verii, ceea ce înseamnă că și gradul de confort va fi unul ridicat.

Silențios

Spre deosebire de ventilatoare sau răcitoare, un aparat de aer condiționat este silențios, ceea ce este un mare avantaj. În plus, faptul că pentru a funcționa în mod corect, este nevoie să închizi ferestrele camerei, ai parte de o izolare fonică a locuinței.

Preț ridicat

Mulți dintre cei care contestă aceste aparate sunt de părere că prețul lor este nejustificat de mare. În plus, la aceste costuri le mai adaugă pe cele legate de montaj și de consumul mare de energie electrică.

Probleme de sănătate

Al doilea dezavantaj ar fi că, în opinia lor, acest echipament cauzează probleme de sănătate. Capacitatea organismului de a-și regla temperatura internă prin propriile mecanisme este diminuată, poate afecta sistemul respirator, iar atunci când filtrele nu sunt curățate cum trebuie, sau chiar deloc, aerul poate transmite bacterii şi virusuri care provoacă boli respiratorii şi reacţii alergice.

După cum vezi, există atât avantaje, cât și dezavantaje. Fiecare tabără susține că dreptatea este de partea ei. De aceea, înainte de a trece la achiziționarea unui astfel de aparat, am considerat că este util să cunoști argumentele pro și contra. Și, te-ai hotărât? Se merită sau nu să investești într-un astfel de echipament pentru a scăpa de zilele toride de vară?

Leave a Reply