Casa&gradina

Avantajele unei case cu etaj

De cand ma stiu, adesea visam sa locuiesc intr-o casa mica si linistita. Cea mai mare dorinta a fost cea sa stiu ca pot lasa ceva pe lume si copiilor mei, ceva muncit cu truda, ceva personal, ba chiar reflexia mea personala. De fiecare data cand vedeam pe strada case cu etaj ma gandeam ca sigur proprietarii se ocupa cu lucruri neortodoxe pe care eu nu le-as fi putut face vreodata, ori ca au castigat lozul cel mare la loto.

De cealalta parte, o astfel de casa mi se parea imensa pentru nevoile mele. M-as fi multumit macar cu o casa care sa detina o baie, o camera de zi, bucataria si dormitorul. Cand familia s-a marit, gandirea mea s-a cam schimbat putin. Am vazut cum cel mic incepe sa creasca vazand cu ochii, si mai ca am inceput sa ducem lipsa de intimitate. Cel mic la randul sau si-a dorit sa aiba propria lui camera, mai ales ca-i vin prietenii in vizita. De atunci mi-am spus ca daca as mai avea o viata, as opta negresit pentru un proiect casa cu etaj. Si sa va spun si de ce!

Dincolo de numarul generos al camerelor pe care le-am putea avea la o astfel de casa, ea vine cu o multime de alte avantaje, cel putin din punctul meu de vedere.

In primul rand, pot avea propriul balcon, pe care-l pot amenaja cu o masuta de cafea, un fotoliu comod sau un scaun si sa-mi servesc acolo cafeaua dimineata. Sau ma pot relaxa, pot citi etc.

Un alt beneficiu e ca pot observa lucrurile de la departare, de la inaltime si sa vad lucrurile mai in ansamblu. Si nu e in firea mea sa-mi spionez vecinii, dar am senzatia uneori ca locuind la etaj e ca si cum ai urca in varful unei cladiri importante si poti vedea intreg orasul.

Si bineinteles, mai e si organizarea. M-as organiza mai facil si as putea amenaja jos livingul si bucataria, iar sus camerele de uz personal.

Iar astea sunt doar cateva detalii. Daca si voi sunteti interesati de o astfel de casa, iata cateva proiecte case cu etaj pentru inspiratie.

Leave a Reply

Theme by Anders Norén