Travel

Ce lucruri iti sunt necesare pentru a campa

Atunci cand organizezi un camping, la munte, la mare sau in orice alt mediu, este important sa planifici echipamentul necesar inainte de a pleca. In acest fel este posibil sa verifici obiectele prezente, sa verifici starea lor si, eventual, sa vezi daca trebuie sa cumperi ceva, in avans, pentru a evita deplasarea fara tot ce ai nevoie pentru camping.

Evident, este necesar sa se adapteze echipamentul in functie de anumite aspecte, cum ar fi durata calatoriei, locurile de vizitat, perioada anului si mijlocul de transport utilizat. Cu toate acestea, in principiu, este posibil sa se faca o lista a echipamentelor esentiale. Din lista de verificare nu trebuie sa lipseasca niciodata: cort si sac de dormit; saltea de aer si saci de dormit; trusa de prim ajutor; franghie, carlige si torte; insecticid; briceag victorinox; aragaz de camping; rucsacuri si pungi.

Printre lucrurile indispensabile pentru camping exista, evident, echipamentul pentru dormit. In primul rand este necesar sa ai cu tine un cort adecvat, in functie de locul si conditiile climatice cu care trebuie sa te confrunti, un produs de buna calitate, suficient de mare pentru a gazdui una sau mai multe persoane, in functie de nevoile tale. La proalpin.ro poti gasi diferite modele de corturi, pentru necesitati diverse.

Pentru familii si grupuri mari, o alegere potrivita este cortul de 4 persoane, dificil de asamblat, dar capabil sa ofere mult spatiu in interior, un adapost bun chiar si in caz de ploaie. In caz contrar, exista intotdeauna cortul igloo, simplu de asamblat si usor, perfect pentru cei care calatoresc frecvent sau calatoresc singuri. In functie de model, trebuie sa te gandesti la toate echipamentele de camping pentru instalarea cortului, verificand daca nu lipseste nimic.

De exemplu, trebuie sa existe tije suficiente, o folie suplimentara impermeabila, franghii suplimentare, o lopata pentru a sapa groapa, un ciocan sau un topor pentru a bate capetele. In acest moment trebuie sa te gandesti la accesorii pentru dormit, de aceea trebuie sa ai un sac de dormit potrivit pentru sezon, o saltea gonflabila pentru a nu dormi pe pamant, o pompa, o perna pentru cap si paturi.

La camping, echipamentul necesar nu consta doar din cort, soba si sac de dormit, de fapt exista multe obiecte utile de pus in rucsac cand petreci cateva zile in aer liber. De exemplu, un accesoriu indispensabil este briceagul multifunctional, care trebuie sa fie mereu tinut in buzunar sau rucsac gata de utilizare. Acelasi lucru este valabil si pentru lanterna, esentiala seara, dar si dimineata devreme sau pentru a verifica perimetrul daca auziti sunetele animalelor din apropiere.

De asemenea, nu trebuie subestimata utilitatea unei prelate din plastic, pentru a proteja echipamentele de camping in caz de ploi intense si bruste sau pentru a mentine lemnul uscat. Daca este necesar, poti aduce scaune rabatabile, o masa mica, un incarcator portabil pentru smartphone, un deschizator de conserve, o bricheta sau chibrituri si un termos.

Un lucru de luat intr-o calatorie de camping este un kit pentru igiena personala, deci o periuta de dinti, pasta de dinti, sapun si sampon, in timp ce, daca calatoria dureaza mult timp, trebuie sa iei in considerare si produsele pentru spalarea hainelor, eventual detergenti biodegradabili, pentru a curata cel putin lenjeria de corp si prosoapele. In acest fel este posibil sa optimizezi spatiul, evitand sa pui prea multe haine in geanta.

Incaltamintea trebuie sa fie confortabila si rezistenta, potrivita pentru parcurgerea traseului, eventual impermeabila pentru a preveni umiditatea, care te obliga sa stai ore intregi cu picioarele ude. Pentru a merge mult timp, trebuie sa ai, de asemenea, o palarie sau sapca de protectie pentru cap, daca este necesar, ochelari de soare sport rezistenti la socuri si caderi, repelenti de insecte si protectie solara si asa mai departe.

Cand faci camping, siguranta este un aspect esential, mai ales daca trebuie sa mergi pe carari izolate sau sa petreci noaptea in padure, in afara structurilor organizate sau departe de centrele locuite. In aceste cazuri este necesar sa ai un kit de prim ajutor.

3 Comments

  1. Valeria Chertes

    Multumim pentru sfaturi,voi tine cont de ele.

  2. Gabriela Balasa Matei

    Bune sfaturi!Multumim!

  3. Frumos merita de stiut!

Leave a Reply