Travel

Cel mai bun mod de a descoperi peisaje superbe în România

rafting

Știm cu toții că România este o țară frumoasă, cu o mulțime de locuri ce merită vizitate. Dar, cu ce să începi și cum să te asiguri că vei avea parte de peisaje deosebite?

O tură de rafting în Cheile Nerei este una din cele mai bune metode pentru a admira peisajul și a face ceva inedit. Cheile Nerei sunt cunoscute pentru frumusețea lor, dar și pentru apele line. Iar explorarea lor dintr-o barcă înseamnă că vei ajunge să descoperi sectoare mai greu accesibile.

De ce merită să vizitezi niște chei, în comparație cu alte tipuri de obiective turistice?

Cheile sunt forme de relief spectaculoase, nu doar prin modul lor de formare, ci și prin felul în care au evoluat de-a lungul secolelor. Atunci când ești la fața locului, îți vine greu să crezi că tot ce se desfășoară înaintea ochilor a fost făcut de ape. Unele chei sunt deosebit de impunătoare, așadar e greu să rămâi indiferent(ă) la ce vezi.

România are chei ce merită văzute

În afară de Cheile Nerei, poate te întrebi ce alte chei merită vizitate. Partea bună e că ai de unde alege.

Cheile Râmețului pot fi incluse pe listă, din moment ce sunt spectaculoase. Ele sunt parte dintr-o rezervație naturală ce se întinde pe 150 de hectare. În plus, sunt în apropierea mănăstirii Râmeț, un alt obiectiv ce poate fi vizitat. Pentru a vizita aceste chei, vei avea nevoie de echipament de bază pentru drumeții, din moment ce anumite porțiuni duc pe marginea râului, chiar la baza pereților de stâncă.

Cheile Bicazului sunt și ele o atracție turistică. Această zonă atrage mii de turiști în fiecare an, fiind ușor accesibilă cu mașina. Dar, se pot face și drumeții pe munte și alpinism. Se poate, asemenea, vizita Lacul Roșu unde poți obține poze deosebite.

Și Cheile Turzii sunt foarte apreciate, atât pentru formele de relief spectaculoase (vârfuri înalte și peșteri), cât și pentru fauna și flora din zonă. Dacă vizitezi cheile în perioadele potrivite din an, poți vedea aici plante ce nu le găsești în altă parte.

Explorarea cheilor pe apă nu este posibilă oriunde

Majoritatea cheilor se explorează pe jos, pe poteci marcate. Cheile Bicazului le poți vizita, într-o oarecare măsură, din mașină. Dar, recomandarea este să faci puțină drumeție pe poteci, dacă vrei cu adevărat să te bucuri de frumusețea cheilor. Va fi ușor să găsești trasee turistice, din moment ce toate sunt apreciate de mulți iubitori de natură.

Dar, dacă vrei să explorezi cheile pe apă, nu vei găsi peste tot această opțiune.

Rafting-ul necesită echipament special, deci trebuie să găsești în zonă echipe care ar putea pune la dispoziție un astfel de echipament.

rafting

În Cheile Nerei este posibil să găsești ture de rafting organizate de oameni cu experiență, din moment ce apele line ale râului Nera sunt potrivite pentru entuziaști de toate vârstele. Așadar, dacă vrei să încerci o astfel de experiență, o vei găsi în Cheile Nerei.

Te poți bucura de rafting fără să ai experiență

Există falsa impresie că rafting-ul este o activitate pentru cei cu experiență în acest domeniu. Poate de aceea nici nu te-ai gândit că poți încerca asta.

Dacă alegi să faci rafting într-un mod organizat, împreună cu o echipă cu experiență și bine pregătită, vei avea tot ce ai nevoie pentru a te bucura în siguranță de această aventură. Iar modul de a vizita cheile este unul inedit, ce îți va oferi o perspectivă diferită asupra frumuseților naturii.

Încă te mai gândești la o tură de rafting în Cheile Nerei?

Poate fi aventura perfectă cu prietenii sau cei dragi ție, o modalitate ideală de a suda legăturile dintre angajați sau un mod extraordinar de a petrece timp în natură.

Citeste pe aceeasi tema: 5 sporturi EXTREME pe care sa le incerci NEAPARAT!

Leave a Reply