Casa&gradina

Cum se realizează o lucrare de foraj pentru apă de calitate

foraje pentru apa

O lucrare de foraj pentru apă nu este o operațiune atât de simplă pe cât pare, cel puțin la prima vedere. Trebuie să ai în vedere două aspecte, pe care ți le vom prezenta, pe scurt, în rândurile care urmează.

Materialele folosite

În mod evident, materialele folosite în cazul unei lucrări de foraj pentru apă trebuie să fie unele de o calitate superioară. Tubulatura din PVC trebuie să fie prevăzută cu filet la capete, pentru ca etanșarea dintre cele două tuburi să fie perfectă. Granulația nisipului cuarțos trebuie să fie de 1-3 mm, iar acest aspect te ajută la formarea unui filtru natural în jurul tubulaturii. Nu uita nici de faptul că ai nevoie de peleți bentonitici pentru izolarea stratelor acvifere între ele, pentru ca tu să te bucuri de o apă de calitate.
Ai grijă mare la manoperă, pentru că aceasta este cea care face diferența între o lucrare de calitate și una de ”mântuială”.

Manopera

Aminteam ceva mai sus că trebuie să fii atent la manoperă. Este și normal pentru că orice executant de foraje poate oferi materiale de calitate, dar modul de execuție este cel care contează enorm. De aceea este bine să alegi o firmă cu experiență în acest domeniu, pentru că îți dorești, desigur, calitate.
Pentru că avem de a face cu o lucrare de calitate, în mod evident și prețurile vor fi mai ridicate. Cu toate acestea, într-un final, vei ajunge la concluzia că ai luat cea mai bună decizie. O manoperă prost realizată te face să cheltuiești mereu bani cu diverse operațiuni, care nu mai sunt necesare atunci când s-a lucrat frumos și corect.
Studiază bine oferta de pe internet a firmelor de specialitate, documentează-te despre ele, și alege-o pentru lucrarea ta pe cea care se potrivește cel mai bine nevoilor tale.

Leave a Reply