Tehnologie

Imprimanta cu jet de cerneală. Da sau nu?

imprimanta

Există avantaje și dezavantaje pentru fiecare tip de imprimanta, așa că este dificil să poți să afirmi care este cea mai bună. Cu toate acestea, în rândurile următoare ne vom ocupa puțin de imprimanta cu jet de cerneală, pentru a vedea punctele tari, dar și cele slabe ale acesteia.

Design multifuncțional și preț bun

Cu ajutorul unei imprimante cu jet de cerneală, procesul de printare este mult mai simplu și mai rapid. De asemenea, de regulă avem de a face cu un produs cu un design multifuncțional, ceea ce înseamnă că le vei putea folosi pentru a copia sau scana documente sau fotografii, dar au parte și de alte funcții importante. De asemenea, nu este nevoie neapărat să te conectezi la rețea pentru a printa ceva, și au un aspect compact, fără să ocupe prea mult spațiu.
Un alt avantaj, deloc de neglijat, al unei imprimante cu jet de cerneală este prețul. Acesta nu este deloc unul de speriat, iar imprimările tale vor avea un aspect clar, iar culorile utilizate vor fi unele pur și simplu perfecte.

Nu e potrivită pentru un volum mare de imprimare

Printarea cu un volum mare de imprimare nu este punctul forte al unei imprimante cu jet de cerneală, ci mai degrabă al celei laser. Din păcate, există și posibilitatea uscării cernelei în capul de imprimare, și de aceea ai avea parte de o întreținere mai dificilă a acesteia. Cu timpul, imprimările cu jet de cerneală expuse la lumina directă au tendința să se estompeze, dezavantaj pe care una laser nu îl are.

Ideale pentru acasă sau companiile mici

Pentru a rezuma, menționăm doar că acest tip de imprimantă este perfectă pentru a fi folosită acasă sau în companiile mici. Tu știi mai bine dacă se potrivește sau nu nevoilor tale, noi doar am încercat, pe scurt, să îți prezentăm avantajele și dezavantajele acestui dispozitiv.

Leave a Reply