Alimentatie, Bucatareala

Mancarica de spanac

Suntem in plin sezon al verdeturilor, asa ca ar fi bine sa profitam de ele, ca doar sau atatea beneficii pentru sanatate si nu costa nici o avere. Dintre minunile verzi ne oprim astazi la spanac. Si va propun o reteta pe cat de simpla, pe atat de delicioasa. A trecut cu brio testul familiei mele.

mancare spanac

Ingrediente(pentru circa 4 portii):

  • 2 legaturi de spanac
  • o ceapa potrivita
  • 2-3 linguri de smantana
  • parmezan ras (poti inlocui cu formaggio, cascaval, ce ai sau preferi)
  • sare

Cum pregatesti:

  • curata spanacul bine
  • taie ceapa cat mai marunt si caleste-o in putin ulei
  • adauga spanacul, pune capac si lasa la innabusit pana spanacul isi reduce considerabil volumul
  • da capacul la o parte si lasa sa scada din lichidul pe care si-l lasa spanacul
  • dupa ce scade, adauga smantana si amesteca usor
  • opreste focul, da mancarica deoparte si adauga parmezanul ras si sarea, apoi amesteca cu blandete

Nu e o mancare spectaculoasa ca aspect, dar va garantez ca gustul merita!

Pofta buna!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Despre spanac

Spanacul contine fier, vitamine din complexul B(B1, B2, B6, B9), precum si vitaminele PP, C, E şi K,, la care se adauga o serie de compusi importanti : acid folic, caroten, protide, lipide, glucide, etc.

Mancarurile pregatite din spanac pot fi, pe langa bucuria papilelor gustative, un adevarat remediu pentru : anemie, constipatie, detoxifiere(de aceea se recomanda primavara o cura), hipertensiune arteriala, tuse, lipsa de vitamine, s.a.

8 Comments

  1. PAUN LOREDANA

    foarte sanatos spanacul , eu la mancarea de spanac pun si un pic de faina alba , sa il ingros putin

  2. Multumim de reteta!
    Spanacul este foarte sanatos doar ca lui denys si sotului meu nu prei place… 😀 Cand fac manac numai eu 🙂

  3. Catau Camelia

    trebuie incercat si asa,desi nici ai mei nu prea mananca spanac

  4. Stoichita Irina

    Este o reteta tentanta..Eu ador spanacul dar niciodata nu l.am gatit.Mi a placut sa.l mananc asa verde de obicei in salata.Multumim pentru reteta!

  5. ghelbere elena

    Spanacul este leguma pe care o gatesc cel mai des primavara.

  6. Nicolae Claudia

    Stiu cat de sanatos si bun este spanacul.pentru sanatatea fiecarei persoane, dar trebuie sa recunosc ca nu-l prea gatesc

Leave a Reply