Suntem in plin sezon al verdeturilor, asa ca ar fi bine sa profitam de ele, ca doar sau atatea beneficii pentru sanatate si nu costa nici o avere. Dintre minunile verzi ne oprim astazi la spanac. Si va propun o reteta pe cat de simpla, pe atat de delicioasa. A trecut cu brio testul familiei mele.
Ingrediente(pentru circa 4 portii):
- 2 legaturi de spanac
- o ceapa potrivita
- 2-3 linguri de smantana
- parmezan ras (poti inlocui cu formaggio, cascaval, ce ai sau preferi)
- sare
Cum pregatesti:
- curata spanacul bine
- taie ceapa cat mai marunt si caleste-o in putin ulei
- adauga spanacul, pune capac si lasa la innabusit pana spanacul isi reduce considerabil volumul
- da capacul la o parte si lasa sa scada din lichidul pe care si-l lasa spanacul
- dupa ce scade, adauga smantana si amesteca usor
- opreste focul, da mancarica deoparte si adauga parmezanul ras si sarea, apoi amesteca cu blandete
Nu e o mancare spectaculoasa ca aspect, dar va garantez ca gustul merita!
Pofta buna!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Despre spanac
Spanacul contine fier, vitamine din complexul B(B1, B2, B6, B9), precum si vitaminele PP, C, E şi K,, la care se adauga o serie de compusi importanti : acid folic, caroten, protide, lipide, glucide, etc.
Mancarurile pregatite din spanac pot fi, pe langa bucuria papilelor gustative, un adevarat remediu pentru : anemie, constipatie, detoxifiere(de aceea se recomanda primavara o cura), hipertensiune arteriala, tuse, lipsa de vitamine, s.a.
PAUN LOREDANA
foarte sanatos spanacul , eu la mancarea de spanac pun si un pic de faina alba , sa il ingros putin
Ana Naghi
Sanatos, da. Eu nu pun faina, ca nu prea imi face bine. Sa stii ca s-a ingrosat mancarica si fara faina.
Lucica Lazar
Multumim de reteta!
Spanacul este foarte sanatos doar ca lui denys si sotului meu nu prei place… 😀 Cand fac manac numai eu 🙂
Ana Naghi
Stai linistita, ca nici Ema nu se omoara, oricat ma chinui eu. Problema sigur nu e gustul, Ema nu pune pe limba ceva ce nu ii place aspectul… 😀
Catau Camelia
trebuie incercat si asa,desi nici ai mei nu prea mananca spanac
Stoichita Irina
Este o reteta tentanta..Eu ador spanacul dar niciodata nu l.am gatit.Mi a placut sa.l mananc asa verde de obicei in salata.Multumim pentru reteta!
ghelbere elena
Spanacul este leguma pe care o gatesc cel mai des primavara.
Nicolae Claudia
Stiu cat de sanatos si bun este spanacul.pentru sanatatea fiecarei persoane, dar trebuie sa recunosc ca nu-l prea gatesc