Cana filtranta, dozator de apa cu filtru, robinet cu filtru, distilator etc., etc.
Cu siguranta ca esti familiarizat cu ele. Le-ai vazut peste tot, dar poate ca te intrebi daca nu sunt vreo smecherie pentru a vinde niste produse care nu fac nimic sau chiar sunt indispensabile in casa ta.
Astazi punem cartile pe masa si discutam despre cateva mituri despre apa de la robinet, apa imbuteliata si de ce ar trebui sa folosesti un filtru de apa. Nu, nu vreau sa te speri cu cele ce urmeaza, ci sa te ajut sa iei decizii corecte pentru sanatatea ta.
Mit – Apa de la robinet este sigura
Realitate – Apa de la robinet este o treaba riscanta
Apa de la robinet este supusa unor proceduri de dezinfectare specifice impuse de UE. Cu toate acestea, pot avea loc accidente. Nu spun ca autoritatile nu fac tot posibilul sa previna potentialele pericole provocate de ingerarea unor substante periculoase, dar niciun sistem nu este 100% perfect.
Adevarul este ca apa de la robinet este o loterie. Urme de cupru, arsenic, pesticide, compusi chimici sau plumb se pot gasi oricand in apa de la robinet.
Asadar, e posibil sa nu iesi castigator din consumul de apa de la robinet.
Mit – Apa imbuteliata este mai buna decat apa de la robinet
Realitate – Apa imbuteliata are si ea metehnele ei
Expunerea la plastic, BPA si ftalati a apei imbuteliate poate duce la aparitia unor probleme de sanatate precum diabetul, afectiuni ale inimii sau dereglari hormonale.
Parca nu mai pare o varianta atat de sigura, pana la urma.
Mit – Toate filtrele de apa sunt la fel
Realitate – Exista diferite sisteme de filtrare care lucreaza diferit
Este evident ca o cana filtranta simpla nu este acelasi lucru cu un dozator care filtreaza apa, dar iti ofera si varianta de a fierbe apa printr-o simpla atingere sau un distilator.
Cele mai multe filtre pentru apa folosesc carbunele activ pentru a purifica apa si a elimina elementele nocive care pot ajunge in paharul tau.
Pe de alta parte, exista si sisteme de filtrare mai complexe, folosite in mediul comercial care mai pot duce si la reducerea cantitatii de apa rezultata (consum mai mare/ costuri mai mari), dar asta este o alta poveste.
In concluzie, nu sunt toate filtrele la fel.
Bun!
Pana la urma, care este concluzia?
Atat apa de la robinet, cat si cea imbuteliata prezinta unele riscuri pentru sanatate. Drept urmare, introducerea in locuinta a unui sistem de filtrare a apei te-ar putea scuti de foarte multe neplaceri.
Apa filtrata elimina bacteriile, metalele grele, pesticidele si orice alte microorganisme care te-ar putea imbolnavi. Cu ce ramai tu? Cu o apa proaspata, limpede, gustoasa si sanatoasa care te va umple de energie si care va avea un aport semnificativ la buna functionare a organismului tau. Imi pare o afacere chiar buna pentru tine.
Ai nevoie de o cana filtranta, dozator de apa cu functie de incalzire a apei sau o sticla filtranta pe care sa le iei cu tine oriunde?
Echipa BeWater iti pune la dispozitie cele mai performante solutii pentru filtrarea apei pentru ca tu sa te bucuri de o calitate premium, la un pret avantajos, dar si cu minimum de efort.
1 Pingback