Alimentatie, Bucatareala

O reteta cu paste pentru intreaga familie

Pastele fainoase Baneasa sunt cunoscute de catre toti romanii care prefera bucataria italieneasca, dar adora sa gateasca cu alimente romanesti.

Pastele Baneasa vin intr-o gama destul de variata precum: pastele Baneasa din grau dur, pastele Baneasa cu ou sau pastele Baneasa integrale. Indiferent de ce produs veti alege, veti oferi familiei si prietenilor, de fiecare data, un pranz sau o cina pe cinste.

Pe site-ul Baneasa consumatorii pot sa gaseasca o multime de retete paste cu diverse sosuri sau sub forma de salata cu paste.

Am incercat majoritatea retetelor si pot sa spun ca sunt foarte usor de realizat, deoarece folosesc ingrediente care se gasesc cu usurinta in orice supermarket, iar finalul este de fiecare data delicios.

Datorita faptului ca site-ul Baneasa ofera o multime de retete de paste, imi este foarte usor sa aleg ce sa gatesc atunci cand am invitati.

Una dintre retele mele preferate este cea care combina somonul si pastele Baneasa.

Reteta se numeste “Penne cu somon si baby spanac”. Este un mod delicios de a prepara pastele Baneasa, dar si foarte sanatos.

Pentru a prepara acest fel de paste aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

– 400 gr de paste Baneasa de tip penne;
– 500 g de somon;
– 250 g de baby spanac;
– 1 ceapa mica;
– 2 catei de usturoi;
– 100 ml supa de legume;
– 150 ml de smantana de gatit;
– 100 g de mascarpone;
– 1/2 lingurita faina;
– Sare de mare;
– Piper macinat;
– 1 varf de cutit de nucsoara;
– 12 rosii cherry pentru decor;
– 1 lingurita de ulei masline.

Este indicat sa pregatim din timp ingredientele, astfel totul va merge foarte usor pe parcurs. Incepem prin a pune apa de paste la fiert. Acesteia i se adauga sare cand clocoteste, dupa care se adauga pastele.

Punem spanacul impreuna cu ceapa si usturoiul la calit, dupa care stingem cu supa de legume. Se acopera cu un capac pentru fierbere si intre timp preparam somonul pe gratar. Adaugam smantana cu faina si nucsoara peste spanacul care a fiert in supa de legume, iar apoi adaugam bucatile de somon la gratar. Lasam la foc mic pana devine un sos consistent. Scurgem pastele si le amestecam cu restul sosului. Aceasta este o reteta paste potrivita pentru intreaga familie.

Pofta buna!

Sursa reteta & foto: www.pastebaneasa.ro (o reteta marca www.divainbucatarie.ro)

Leave a Reply

Theme by Anders Norén