Copii, Carti

Recomandare carte: Leonardo si furtuna emotiilor, de Roxana Andreea Rusu

recomandare

Asa am citit, rasfoit si utilizat cartea aceasta minunata, Leonardo si furtuna emotiilor, atat acasa, cat si la scoala, incat trebuie sa ii acord cateva ingrijiri…

Sunt deja la al patrulea volum al autoarei Roxana Andreea Rusu si pot spune ca rezonez fantastic cu ideile din cartile sale. In plus, o citesc si pe pagina de Facebook si m-am convins ca avem aceleasi principii despre educatie, inteligenta emotionala, mod de abordare a emotiilor la cei mici.

Citeste si articolul: Recenzie smartbook ” Aventurile lui Leonardo”

Cui se adreseaza Leonardo si furtuna emotiilor?

M-am bucurat sa descopar in carte atat povesti simpatice, cat si activitati educative utile pentru dezvoltarea inteligentei emotionale a copiilor cu varste cuprinse intre 4 si 14 ani. Cartea poate fi utilizata cu succes atat de parinti, cat si de cadrele didactice si este o mana de ajutor in abordararea unui subiect atat de delicat si actual: inteligenta emotionala.

Asa cum spun de fiecare data cand am ocazia, pentru viitorul adult este extrem de important ca, pe langa un bagaj important de cunostinte, sa detina si un bagaj emotional sanatos, cu radacini solide. Si cand adultii din viata fiecarui copil vor constientiza pe deplin acest lucru vom putea discuta despre EDUCATIE veritabila, care il va ajuta pe copil sa reuseasca in viitor.

recomandare

Ce contine volumul?

Un lucru pe care il apreciez la volumele autoarei este faptul ca se respecta niste pasi firesti, care ii permit copilului familiarizarea cu eroul care ii va insoti in minunata calatorie ulterioara: Leonardo se prezinta, apoi este o recomandare din partea unei persoane publice, mai departe copilul are ocazia sa il deseneze pe Leonardo, iar in continuare adultul poate citi cateva sfaturi utile ale autoarei, precum si clarificari despre inteligenta emotionala: Ce este inteligenta emotionala? De ce este importanta dezvoltarea inteligentei emotionale? Cum dezvoltam inteligenta emotionala a copiilor?

Leonardo se adreseaza apoi copiilor si ii ajuta sa inteleaga furtuna emotiilor, comparand-o cu o furtuna din natura. Iar apoi, simpaticul personaj le propune sa descopere, pe rand, emotii care pot aparea in viata de zi cu zi, prin intermediul unor povesti de lungime medie.
recomandare

Care sunt emotiile abordate in povestile educative?

Este important ca cei mici sa stie ca este firesc sa aiba nu doar emotii pozitive, ci si negative. De fapt, sintetizand intregul concept de inteligenta emotionala, as spune ca cele mai importante lectii sunt constientizarea tuturor emotiilor si modul de gestionare a furtunii de emotii.

Fiecare dintre cele 7 povesti are un titlu atractiv, dar si un scurt ghid pentru adult, deoarece inaintea titlului sunt mentionate emotiile abordate in poveste. Ilustratiile simple, colorate si sugestive se intrepatrund placut cu intamplarile, iar la final, Leonardo fixeaza esentialul printr-o serie de intrebari pentru micii cititori / ascultatori.

Dupa cele 7 povesti cartea ofera 18 idei de activitati educative, dar trebuie sa precizez ca fiecare idee sugereaza noi idei, deci adultii isi pot pune la contributie creativitatea. De exemplu, citindu-le elevilor mei de clasa a II-a povestea „Leonardo si caietul fericirii” mi-a venit ideea sa cream un frumos curcubeu, in incheierea activitatii. Eu zic ca ne-a iesit ceva frumos, judecand dupa entuziasmul piticilor mei.
recomandare
recomandare

Va recomand cu caldura smartbook-ul Leonardo si furtuna emotiilor! E un pas important in drumul dezvoltarii armonioase a copiilor nostri. Pentru ca, indiferent cate cunostinte de matematica, istorie, geografie etc au acestia, daca nu reusesc sa faca fata furtunii emotiilor din viata lor, intreaga structura e incerta.

Leave a Reply