Casa&gradina

5 sfaturi pentru a-ti organiza biroul de acasa in 2021

birou

Anul 2020 a adus o noua normalitate in modul in care lucram, dar si privind locul de unde lucram.

Munca de acasa ne-a luat pe nepregatite din mai multe motive: lipsa unui spatiu dedicat pentru lucru, copiii, animalele de companie, lipsa unui birou adecvat pentru lucru sau a unor scaune de birou confortabile etc.

2021 ramane pentru tine un an al muncii remote? Nicio grija. In articolul de astazi am sa iti dau cateva porturi simple pentru a-ti organiza biroul de acasa ca sa fii mai productiv.

Sfaturi pentru a-ti organiza biroul de acasa

1. Delimitarea spatiului de lucru

Nu ai sanse sa te poti concentra foarte bine pe activitatile tale daca azi lucrezi doua ore pe masa din bucatarie, apoi te muti in living pentru alte cateva ore, iar ziua de lucru o termini in dormitor stand turceste pe pat.

Stabileste clar zona in care iti vei organiza spatiul de lucru si asigura-te ca nu va fi folosit si de alte persoane din casa.

2. Mentine spatiul simplu

Poate ca esti tentat sa aduci o multime de plante, poze, ornamente sau orice alte obiecte ti-ar oferi o senzatie de confort.

Nu zic ca este rau sa aduci in spatiul tau astfel de obiecte, doar ca acestea te pot distrage destul de mult de la activitatile tale.

Pastreaza pe masa de lucru obiectele esentiale de care te folosesti pentru activitatea ta: laptop-ul, telefonul, agenda, pixuri, markere, capsatoare etc.

3. Gandeste vertical

Chiar daca concepi documente online, se poate intampla sa mai ai nevoie si de documente fizice. Iar acestea trebuie organizate in functie de spatiul de care dispui.

Iti recomand sa optezi pentru un dulap vertical pentru organizarea documentelor fizice, deoarece nu va ocupa prea mult spatiu, iti va permite sa fii organizat si nu ii vei deranja nici pe cei dragi obiectele tale de lucru insirate peste tot.

4. Fiecare obiect are nevoie de spatiul lui

Pentru a nu-ti afecta productivitatea, este foarte important sa tii toate lucrurile pe care le folosesti in perfecta ordine.

Asigura-te ca ai un cos de gunoi langa birou, ca documentele fizice sunt indosariate si asezate in dulap, ocupa-te si de cablurile de sub birou etc. Astfel vei putea mentine curatenia mai usor.

birou

5. Nu trebuie sa spargi o banca

Am tot vorbit despre organizare, birou, dulapuri… dar ai zice ca am omis un lucru esential: existenta acestora.

Daca anul trecut ai lucrat pe masa din bucatarie sau pe masuta de cafea din living si nu te-ai bucurat de cel mai mare confort, anul acesta ar fi bine sa schimbi aceste lucruri.

Mai arunca o privire prin casa, poate ca ai pe undeva piese de mobilier mai potrivite pentru organizarea unui birou. Daca nu, te poti orienta spre cumpararea unui birou.

Pozitia corpului este foarte importanta in timpul activitatilor tale la birou. Asadar, iti recomand sa nu faci compromisuri atunci cand vine vorba de scaunul de birou.

Echipa Mobila Ghencea iti pune la dispozitie o selectie riguroasa de scaune de birou de calitate superioara, intr-o varietate de modele pentru ca tu sa-l poti alege pe cel potrivit nevoilor si exigentelor tale.

Spor la treaba si in 2021!

Leave a Reply